Tăriceanu vrea transformarea Romexpo în cel mai mare spital din România

Tăriceanu vrea transformarea Romexpo în cel mai mare spital din România

Foto: Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2020

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune, în contextul epidemiei de coronavirus, organizarea celui mai mare și mai complex spital din România la Romexpo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În acest complex expozițional se poate organiza, în condiții de siguranță, cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă. Trebuie igienizat și dezinfectat. Trebuie compartimentat și dotat cu echipamente. Trebuie făcute locuri de cazare și odihnă pentru personalul medical", scrie miercuri Tăriceanu pe Facebook.

ULTIMA ORĂ Decizie în primă etapă: Prețurile medicamentelor și alimentelor - plafonate. Ce adaosuri sunt permise la producător și vânzător CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizie în primă etapă: Prețurile medicamentelor și alimentelor - plafonate. Ce adaosuri sunt permise la producător și vânzător

Potrivit liderului ALDE, complexul poate primi sute de paturi de spital în fiecare dintre pavilioanele sale, zona are parcării uriașe și spații de depozitare fără număr. Se poate amenaja într-un pavilion cea mai mare bucătărie care s-a inventat în România, mai spune Tăriceanu.

"Acest complex are, pe lângă pavilionul central, vreo 10-12 pavilioane mai mici, dar suficient de mari ca să primească fiecare sute de paturi de spital. Ele stau goale, în vreme ce spitalele gem de bolnavi și cei care suferă de apendicită primesc la pachet și un coronavirus. Aduceți bucătarii din București, care astăzi stau cu restaurantele închise. Aduceți toate camerele frigorifice care acum stau goale prin diverse depozite. Aduceți toți furnizorii de medicamente sub același acoperiș ca să fiți siguri că nu va lipsi nimic. Aduceți Armata să securizeze perimetrul. Nimeni nu intră, nimeni nu iese", precizează Tăriceanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
romexpo
tariceanu