ULTIMA ORĂ FOTO Cherecheș a fost prins

ULTIMA ORĂ FOTO Cherecheș a fost prins
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2023

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare și dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară, a fost depistat de polițiști în Augsburg, Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Primarul a fost condamnat definitiv la închisoare într-un dosar în care este acuzat de luare de mită - VEZI AICI DETALII

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, anunță Poliția Română.

Sursa citată a precizat că acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Acuzând Curtea Constituțională, Scholz lansează un avertisment către germani: Pregătiți-vă! CITEȘTE ȘI Acuzând Curtea Constituțională, Scholz lansează un avertisment către germani: Pregătiți-vă!

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanța a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Surse judiciare susțin că primarul din Baia Mare a opus rezistență în momentul în care a fost prins de polițiștii din Germania. Ar ar fi încercat să scape și a căzut și s-a lovit cu fața de asfalt, conform Hotnews.

ULTIMA ORĂ FOTO Cherecheș a fost prins

”În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, au mai transmis polițiștii.

Cherecheș a ieșit din țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, vineri, la ora 7.49, înainte de pronunțarea sentinței, sub identitatea unei rude.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat eliberarea din funcție a șefului Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, după fuga primarului Cherecheș din țară. Odată cu acesta, a fost înlocuit și șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

”Având în vedere o serie de evenimente desfășurate recent la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, precum și pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfășurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional și managerial, care au fost de natură a afecta drepturile cetățenilor; au produs consecințe cu privire la aplicarea legii române în mod egal tuturor cetățenilor; au adus atingere protecției intereselor statului și credibilității unor instituții și structuri din cadrul MAI; pentru restabilirea unui nivel înalt de eficiență managerială și profesională, precum și a încrederii cetățenilor în lege și autorități, în urma ședințelor de analiză managerială desfășurate împreună cu șefi de structuri și la nivelul conducerii MAI, au fost luate o serie de măsuri manageriale”, spune MAI.

Angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii anunță grevă generală începând de luni CITEȘTE ȘI Angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii anunță grevă generală începând de luni

MInisterul anunță eliberarea din funcția de Inspector General al Poliției de Frontieră a chestorului de poliție Victor Ștefan Ivașcu, cu acordul acestuia, și asigurarea continuității conducerii, prin efectul legii, de către Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Cornel Laurian Stoica.

MAI a mai decis retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei. Retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Ministerul a mai decis încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofițerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și împuternicirea în funcția de Inspector Șef a comisarului șef Constantin Ilea.

Președintele ales al Argentinei Javier Milei afirmă că închiderea băncii centrale este o „chestiune nenegociabilă” CITEȘTE ȘI Președintele ales al Argentinei Javier Milei afirmă că închiderea băncii centrale este o „chestiune nenegociabilă”

”Inspectoratul General al Poliției Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Inspectoratul General al Poliției Române va evalua până la data de 6 decembrie 2023 managementul Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, structură cu responsabilități de coordonare a activității de supraveghere judiciară. Pentru consolidarea capacității instituționale a structurilor de suport operativ de pe raza Curții de Apel Cluj, înlocuirea conducerii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj prin împuternicirea unui alt ofițer în funcția de șef al Brigăzii”, spune MAI.

Ministerul mai anunță și înlocuirea conducerii Serviciului Județean de Protecție (Direcția Generală de Protecție Internă) Maramureș prin împuternicirea unui alt ofițer în funcția de șef al serviciului.

MAI anunță împuternicirea în funcția de comandant (rector) al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza,, a domnului general de brigadă Liviu Uzlău.

Ciolacu își menține decizia de a da în judecată Austria, dacă votează din nou împotriva aderării României la Schengen. Premierul admite însă șanse de 50% CITEȘTE ȘI Ciolacu își menține decizia de a da în judecată Austria, dacă votează din nou împotriva aderării României la Schengen. Premierul admite însă șanse de 50%

”Poliția Română, prin structurile sale competente, va continua să investigheze, inclusiv în cadrul cooperării potrivit legii cu unitățile de parchet competente, până la lămurirea completă a tuturor posibilelor împrejurări care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului național prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheș Cătălin și prin aceasta zădărnicirea temporară a aplicării legii române și a hotărârii judecătorești definitive a instanței penale române. Acordul pentru punerea la dispoziție a chestorului Victor Ștefan Ivașcu a fost acordat în considerarea protejării imaginii instituției Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și pentru a oferi garanții publice cu privire la imparțialitatea controalelor în derulare”, precizează comunicatul oficial.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare și dat în urmărire, a ieșit din țară vineri la ora 7.49, înainte de pronunțarea sentinței, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunțat sâmbătă reprezentanții Poliției de Frontieră.

„Ipoteza” prezentată sâmbătă de oficiali ai Poliției Române arată că fostul primar Cătălin Cereches a ieșit la ora 7:49 prin punctul de trecere a frontierei de la Petea folosind identitatea unei rude. El a ieșit într-un taxi, fostul primar fiind pasagerul și prezentând o carte de identitate a unei rude care locuiește într-un stat din Europa, scrie News.ro.

Conform oficialilor Poliției, un polițist de frontieră român și unul maghiar, ambii aflați în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului și au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

A fost declanșată cercetarea față de agentul de poliție de fontieră care a verificat documentele lui Cherecheș fără a sesiza că aceasta are documente false.

Primarul Brașovului vrea să cumpere un hotel de 3 stele pentru a-l transforma în azil pentru vârstnici. Proprietarului i s-au oferit 995.000 de euro CITEȘTE ȘI Primarul Brașovului vrea să cumpere un hotel de 3 stele pentru a-l transforma în azil pentru vârstnici. Proprietarului i s-au oferit 995.000 de euro

Responsabilii Poliției de Frontieră au declarat că edilul a ieșit cu un taxi și că se afla pe locul din dreapta șoferului. De asemenea, au precizat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat și că asemănarea dintre Cherecheș și cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

Reprezentanții Poliției precizează că există o asemănare fizică între Chereches și persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, însă această asemănare „nu scuză” faptul că polițistul nu a observat că nu este persoana din cartea de identitate prezentată.

ULTIMA ORĂ FOTO Cherecheș a fost prins

Aceștia au precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar și neechivoc” a identității persoanelor care trec frontiera.

Modalitatea în care polițistul a efectuat controlul este analizată la nivelul MAI, acesta fiind cercetat prealabil.

A fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
catalin chereches