Președintele iranian Ebrahim Raisi, la bordul unui elicopter care a ”aterizat dur” - operațiune uriașă de salvare în curs, potrivit televiziunii de stat iraniene

Președintele iranian Ebrahim Raisi, la bordul unui elicopter care a ”aterizat dur” - operațiune uriașă de salvare în curs, potrivit televiziunii de stat iraniene
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2024

Salvatorii din Iran încearcă să ajungă la un elicopter implicat într-un ”incident” în timp ce călătorea cu un un grup de persoane între care se afla președintele Ebrahim Raisi, a informat duminică televiziunea de stat iraniană, citată de publicația britanică Mirror, preluată de News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Televiziunea de stat iraniană spune că elicopterul care îl transporta pe președintele Ebrahim Raisi a avut ”o aterizare dificilă”.

Nu au existat detalii imediate despre ceea ce s-a întâmplat cu elicopterul și nici cine se afla la bord. Agențiile de presă semioficiale au oferit explicații variate pentru ceea ce se întâmplă.

”Unii dintre însoțitorii președintelui din acest elicopter au reușit să comunice cu Cartierul General Central, ridicând speranța că incidentul s-ar fi putut încheia fără victime”, a relatat agenția de presă iraniană Tasnim, pe platforma de socializare X, citată de CNN.

Nu este clar care este starea exactă a elicopterului lui Raisi.

Elicopterul făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere. Două dintre aceste elicoptere transportau miniștri și oficiali care au ajuns la destinație în siguranță, potrivit Tasnim.

”Seyyed Mohammad-Ali Al-Hashem, imamul rugăciunii de vineri din Tabriz și ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian se aflau, de asemenea, în elicopter cu președintele”, a spus Tasnim la X.

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică devreme pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Barajul este al treilea pe care cele două națiuni l-au construit pe râul Aras.

Iranul folosește o varietate de elicoptere în țară, dar sancțiunile internaționale îngreunează obținerea de piese pentru ele.

Flota sa aeriană militară datează în mare măsură de dinainte de Revoluția Islamică din 1979.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, este un dur care a condus anterior justiția din țară. El este considerat un protejat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analiști au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sa sau demisia din funcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
elicopter
prabusire
ebrahim raisi