România coboară pe locul 61, din 63, în topul mondial al capacității de a dezvolta, reține și atrage talentele

România coboară pe locul 61, din 63, în topul mondial al capacității de a dezvolta, reține și atrage talentele
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2017

România coboară cinci poziții în topul mondial al capacității de a dezvolta, reține și atrage talentele, pe locul 61 din 63 de țări analizate de IMD World Competitiveness Center.

Conform clasamentului realizat de IMD World Competitiveness Center în anul 2017, Europa domină și în acest an, primele cinci poziții în top fiind ocupate de Elveția, Danemarca, Belgia, Austria și Finlanda. Ultimele poziții în clasamentul mondial al competitivității talentelor sunt ocupate de Ucraina (59), Croația (60), România (61), Mongolia (62) și Venezuela (63).

Urmărește-ne și pe Google News
Bucureștiul a ieșit din cursa pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente. Amsterdam câștigă. Anterior, angajații au amenințat cu demisia dacă sunt aduși la București CITEȘTE ȘI Bucureștiul a ieșit din cursa pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente. Amsterdam câștigă. Anterior, angajații au amenințat cu demisia dacă sunt aduși la București
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Spune-mi cum îți tratezi talentele umane ca să-ți spun ce șanse ai de dezvoltare ca națiune. Nu există nu pot! Există nu vreau! INACO — Inițiativa pentru Competitivitate readuce în atenția publică alternativa românilor talentați la erorile actuale și cheamă la aplicarea regulii de aur a "omului potrivit la locul potrivit' pentru lucrul bine făcut dacă ne dorim să performăm ca economie, educație, sănătate sau infrastructură, dacă ne dorim să nu mai plătim atât de scump costurile sociale și economice ale incompetenței și inacțiunii", a spus Andreea Paul, președintele INACO.

În Europa de Est, Estonia se află pe locul 29, Lituania pe locul 33, iar Polonia pe locul 34. Ungaria este pe locul 54, iar Bulgaria pe locul 58.

Raportul este disponibil aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
imd world competitiveness center.