România va avea un nou sistem IT de gestiune a pașapoartelor

România va avea un nou sistem IT de gestiune a pașapoartelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 oct 2021

Asocierea formată din Phoenix IT (lider) și Maguay Computers a câștigat licitația organizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru furnizarea unui sistem informatic integrat de emitere și gestiune a pașapoartelor (e-Pass). Estimat la 51,2 milioane de lei, fără TVA, pentru 18 luni de la data atribuirii, proiectul a fost semnat pentru suma de 50,93 milioane de lei și va fi finanțat din fonduri europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La procedură s-a înscris și S&T România.

"Obiectivul general îl reprezintă implementarea unui sistem informatic de emitere și gestiune a documentelor de călătorie la misiunile diplomatice/ oficiile consulare, alături de accesul facil la serviciile administrației publice, inclusiv prin eficientizarea activităților interne ale instituției utilizând mijloace specifice tehnologiei informației și comunicației", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Oferte pentru construcția celei mai mari săli polivalente din România. Proiect estimat la aproape 280 milioane lei CITEȘTE ȘI Oferte pentru construcția celei mai mari săli polivalente din România. Proiect estimat la aproape 280 milioane lei

Obiectivele specifice ale proiectului sunt implementarea contractului de finanțare prin atingerea indicatorilor și rezultatelor propuse prin contractul de finanțare, creșterea accesului și a numărului utilizatorilor la serviciile electronice moderne prin crearea posibilității de a interacționa online cu administrația publică, de a solicita și primi răspunsuri la solicitări în mod direct, dar și de a fi informați cu privire la ultimele noutăți de interes public, în respect cu principiul e-guvernării privind accesibilitatea prin furnizarea serviciului prin canale alternative, oferirea unei interfețe simple, ușor de învățat și de utilizat.

De asemenea, proiectul urmărește reducerea timpului alocat verificărilor efectuate în scopul completării, depunerii de formulare pentru eliberarea documentelor de călătorie, inclusiv a pașaportului simplu electronic, dar și obținerea informațiilor de interes public în timp real, prin mijloace electronice complet tranzacționale (sofisticare nivel 4) (cetățean – administrație publică, administrație publică - cetățean), în respect cu principiul e-guvernării privind siguranța, respectiv protejarea confidențialității datelor furnizate de utilizatori.

Oficiul pentru Spălarea Banilor vrea să cumpere un sistem IT pentru \ CITEȘTE ȘI Oficiul pentru Spălarea Banilor vrea să cumpere un sistem IT pentru "consolidarea capacității instituției în prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului"

Phoenix IT a fost înființată în anul 2004, are sediul în Brașov și desfășoară activități de fabricare a calculatoarelor și a echipamentelor periferice. În 2020, societatea a consemnat afaceri de 31,6 milioane de lei, de la 22,57 milioane de lei în 2019.

Profitul net a urcat de la 261.775 lei la 1,4 milioane de lei, potrivit www.termene.ro.

Asociatul unic al companiei este Monica Băcilă.

Maguay Computers București a fost înființată în 1999, are ca obiect de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice și este controlată integral de Eduard Ion Pughin, conform www.termene.ro. În 2020, compania a consemnat afaceri de 57,5 milioane de lei, de la 74,04 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat la 1,98 milioane de lei, de la aproximativ 574.000 lei în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
pasapoarte
licitatie
sistem it
oferte
s&t romania
phoenix it
maguay