Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, se împrumută la ING. "Piața din România se reașază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu prețuri competitive."

Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane mobile, se împrumută la ING. "Piața din România se reașază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu prețuri competitive."
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Gersim Impex, cel mai mare distributor local de telefoane mobile, s-a împrumutat cu 15,5 milioane euro la ING, pentru finanțarea capitalului de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fondurile vor fi utilizate pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile. 

„Recent, am introdus in portofoliu un nou brand, căruia i-am alocat 50 milioane de dolari. Presiunea pe lichiditate este uriașă în piață. Piața din România se reașază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu prețuri competitive. Orice producător din industria telefoanelor mobile care își dorește să sară pragul de 2% și țintește peste 5% din piața din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuși. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât și în restul țărilor din Europa”, a explicat Dan Ștefănescu, CEO și fondator al Gersim Impex.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Gersim Impex, înființată în 2002,  este controlată integral de Dan Ștefănescu.

Cifra de afaceri a companiei variază între 150 și 190 milioane de euro. 

În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricțiile si temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creștere și au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieței, cu 6% față de anul trecut.
Totuși, se estimează că apariția unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gersim
sts
licitatie
alegeri electorale
referendumuri
echipamente it
recunoastere optica
stylus
simpv