Două oferte pentru noul sistem IT de gestiune a pașapoartelor

Două oferte pentru noul sistem IT de gestiune a pașapoartelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 feb 2021

S&T România și asocierea formată din Phoenix IT și Maguay Computers s-au înscris la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru furnizarea unui sistem informatic integrat de emitere și gestiune a pașapoartelor (e-Pass), proiect estimat la 51,2 milioane de lei, fără TVA. Cu o durată de 18 luni de la data atribuirii, proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Subcontractatul S&T România va fi ETA2U, cu o pondere de 65%. În cazul asocierii, DEC SRL Oradea va fi subcontractant, cu o cotă de 19%. 

"Obiectivul general îl reprezintă implementarea unui sistem informatic de emitere și gestiune a documentelor de călătorie la misiunile diplomatice/ oficiile consulare, alături de accesul facil la serviciile administrației publice, inclusiv prin eficientizarea activităților interne ale instituției utilizând mijloace specifice tehnologiei informației și comunicației", se arată în caietul de sarcini al licitației.

FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania

Obiectivele specifice ale proiectului sunt implementarea contractului de finanțare prin atingerea indicatorilor și rezultatelor propuse prin contractul de finanțare, creșterea accesului și a numărului utilizatorilor la serviciile electronice moderne prin crearea posibilității de a interacționa online cu administrația publică, de a solicita și primi răspunsuri la solicitări în mod direct, dar și de a fi informați cu privire la ultimele noutăți de interes public, în respect cu principiul e-guvernării privind accesibilitatea prin furnizarea serviciului prin canale alternative, oferirea unei interfețe simple, ușor de învățat și de utilizat.

De asemenea, proiectul urmărește reducerea timpului alocat verificărilor efectuate în scopul completării, depunerii de formulare pentru eliberarea documentelor de călătorie, inclusiv a pașaportului simplu electronic, dar și obținerea informațiilor de interes public în timp real, prin mijloace electronice complet tranzacționale (sofisticare nivel 4) (cetățean – administrație publică, administrație publică - cetățean), în respect cu principiul e-guvernării privind siguranța, respectiv protejarea confidențialității datelor furnizate de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
pasapoarte
licitatie
sistem it
oferte
s&t romania
phoenix it
maguay