Cine va reabilita toate spitalele Primăriei Capitalei cu 76 milioane lei, după o licitație care a durat peste 2 ani

Social   
Cine va reabilita toate spitalele Primăriei Capitalei cu 76 milioane lei, după o licitație care a durat peste 2 ani

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) din subordinea Primăriei Capitalei a atribuit luna trecută, în urma unei licitații care a durat peste 2 ani din cauza contestațiilor, un contract pe 4 ani de lucrări de reparații și reabilitare la toate unitățile sanitare și imobilele ASSMB, în valoare de 76 milioane lei fără TVA (peste 90 milioane lei cu tot cu TVA).

Contractul presupune lucrări de reparații curente și reabilitare constând în construcții, desfaceri, pardoseli, elemente de acoperiș, terase, amenajări trotuare, instalații electrice, detecție incendiu, supraveghere video, instalații sanitare, de comunicații, ventilații, utilaje și echipamente, precum și lucrări de întreținere curentă pe timpul iernii și activități de deszăpezire, potrivit documentației de atribuire.

Urmărește-ne și pe Google News

ASSMB administrează în total un număr de 25 de imobile în București în care se desfășoară activități ce țin de sănătatea publică, din care 17 spitale, 2 centre medicale, unul de boli reumatismale și unul de evaluare și tratament al toxicodependențelor pentru tineri, dispensare și policlinici.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Aeroporturi București are planuri de investiții de peste 800 mil. euro la extinderea terminalelor de la Otopeni pentru preluarea unui trafic dublu de pasageri CITEȘTE ȘI Aeroporturi București are planuri de investiții de peste 800 mil. euro la extinderea terminalelor de la Otopeni pentru preluarea unui trafic dublu de pasageri

Instituția a primit un număr de 5 oferte la licitație, iar câștigătoare a fost declarată, pe 17 august, cea depusă de asocierea dintre firmele Palex Construcții Instalații SRL (lider de consorțiu) și Rom Service Construct SRL.

Atribuirea contractului s-a făcut însă la mai bine de 2 ani de la lansarea procedurii de achiziție, care a avut loc în iulie 2015 și prin care contractul fusese evaluat la valoarea maximă de circa 94 milioane lei plus TVA.

Inițial, în decembrie 2015, ASSMB a declarat câștigătoare oferta firmei Construcții Erbașu SA, declarând-o neconformă pe cea a consorțiului Palex Construcții Instalații SRL - Rom Service Construct SRL. Asocierea a contestat însă decizia de atribuire și a avut câștig de cauză la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

CFR SA a alocat, în primul semestru al acestui an, 500 de milioane de lei pentru programul de întreținere, reparații curente și reparații capitale la infrastructura feroviară CITEȘTE ȘI CFR SA a alocat, în primul semestru al acestui an, 500 de milioane de lei pentru programul de întreținere, reparații curente și reparații capitale la infrastructura feroviară

Au urmat însă alte contestații, atât din partea Palex Construcții Instalații SRL - Rom Service Construct SRL, cât și a Construcții Erbașu SA, dar și plângeri ale autorității contractante ASSMB față de deciziile CNSC favorabile consorțiului, iar în cele din urmă s-a ajuns în instanță. La finalul lunii iunie a acestui an, Curtea de Apel București a respins definitiv ultima astfel de plângere a ASSMB, după care, pe 17 august, Administrația a atribuit contractul către asocierea Palex Construcții Instalații SRL - Rom Service Construct SRL.

Palex Construcții Instalații SRL, firmă de construcții înființată în 1994, este o "abonată" a contractelor de achiziții publice scoase la licitație de instituțiile de stat locale din București, adjudecându-și, în ultimii doi ani, singură sau în consorțiu, lucrări în valoare de peste 1,12 miliarde lei. Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 9,8 milioane lei, în scădere cu 19% față de 2015, și o cifră de afaceri de 91,57 milioane lei, cu 19% comparativ cu anul anterior.

Cea mai mare licitație câștigată de Palex Construcții Instalații SRL a fost atribuită în ultima parte a anului 2015 și a constat într-un acord-cadru pe 4 ani de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 3 al Capitalei, în valoare de peste 712 milioane lei. Palex a câștigat contractul ca lider al unei asocieri din care mai fac parte Construcții Erbașu SA și Grant CPC SRL.

Puiu Popoviciu, aflat la Londra, contestă decizia de condamnare la șapte ani de închisoare CITEȘTE ȘI Puiu Popoviciu, aflat la Londra, contestă decizia de condamnare la șapte ani de închisoare

Palex Construcții Instalații SRL este deținută în prezent, potrivit datelor oficiale, de către Alexandru Paul Dumitru, Marinela Stratulat și Liliana Adina Iordache, însă până în 2012, din acționariatul societății a făcut parte și fostul deputat PNL (initial la PP-DD) Ovidiu Ioan Dumitru, cu aceeași adresă de domiciliu cu Alexandru Paul Dumitru. De altfel, într-o declarație de avere a deputatului din anul respectiv, acesta menționează că a încasat în anul anterior dividende de peste 1,5 milioane lei de la Palex Construcții Instalații SRL.

Fostul deputat Ovidiu Ioan Dumitru, în vârstă de 37 de ani, figurează, alături de Alexandru Paul Dumitru și de firma Palex Construcții Instalații SRL, printre fondatorii Fundației Constantin Dumitru, care oferă burse de merit pentru studenții mai multor instituții de învățământ superior din București, Ovidiu Ioan Dumitru fiind și lector universitar doctor la ASE.

El mai este acționar la companiile Ovi Management, Ovi Travel și Ovi Architecture & Engineering și are și propria sa firmă de avocatură. Este fondator și președinte al Asociației Române de Dreptul Construcțiilor, membră a rețelei europene de asociații de profil, European Society of Construction Law. Ultima sa declarație de avere ca deputat poate fi consultată aici.

Premieră: Clienții UniCredit pot schimba 1.000 de euro la cursul BNR în fiecare zi, într-un interval de o oră, la prânz CITEȘTE ȘI Premieră: Clienții UniCredit pot schimba 1.000 de euro la cursul BNR în fiecare zi, într-un interval de o oră, la prânz

Cealaltă firmă din consorțiul care va reabilita spitalele din administrarea Primăriei Capitalei, Rom Service Construct SRL, îl are ca asociat unic pe George Radu Damian, fost vicepreședinte al organizației UNPR din sectorul 1 al Capitalei.

Și aceasta a beneficiat, singură sau în consorțiu, de contracte importante din bani publici, în valoare totală de peste 527 milioane lei în ultimii trei ani.

Cel mai mare la care a participat, de 97,7 milioane lei, a fost adjudecat în 2014, și a constat într-un acord-cadru pe 4 ani pentru reabilitarea a 597 de blocuri din Sectorul 2 al Bucureștiului. Rom Service Construct SRL a terminat anul trecut cu un profit net de 570.000 lei, în scădere cu 32% față de 2015, și o cifră de afaceri de 55,57 milioane lei, cu 51% mai mare comparativ cu anul anterior. 

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația spitalelor și serviciilor medicale bucurești
assmb
primaria capitalei
pmb
cgmb
spitale bucuresti
reabilitare spitale bucuresti