Director ANRE: Efectul pandemiei se va vedea în anii viitori și în facturile de energie

Director ANRE: Efectul pandemiei se va vedea în anii viitori și în facturile de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2020

Efectul pandemiei se va vedea în anii viitori și în facturile de energie electrică, transmite Maria Mânicuță, director Tarife Rețea în cadrul Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților CITEȘTE ȘI M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților

”În ceea ce privește pandemia și situația prin care trecem azi, operatorii ne-au și informat asupra măsurilor și nicio măsură nu se ia fără să însemne traducere în bani. Ca atare, este de așteptat un impact asupra tarifelor din anii viitori, nu din acest an. Se va întâmpla. Conform regulilor, companiile de distribuție finanțează aceste costuri din cash-ul lor propriu, dar să nu uităm că nimic nu e gratis pe lume. Eu am văzut în presă unele valori vehiculate de operatori. În tarifele aprobate de ANRE, de regulă, costurile acestea de sănătate și de securitatea muncii și igienă reprezentau sub 0,5% (din cheltuielile totale, n.r.). De acum mă aștept să fie un procent mult mai ridicat, cam 2%. Operatorii au anunțat la ANRE costuri noi, dar nu au prezentat încă documentația concretă”, a declarat Maria Mânicuță, director Tarife Rețea în cadrul Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul conferinței Focus Energetic, arată news.ro.

Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi CITEȘTE ȘI Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi

ANRE va verifica orice astfel de cost prezentat de companiile din energie, din punct de vedere al corectitudinii cifrelor. Operatorii vor trebui să prezinte documente pentru a arăta că aceste costuri au fost introduse în condiții de necesitate și eficiență.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
virus