Directorul Poștei Române spune că îi este rușine de cum arată oficiile din țară

Directorul Poștei Române spune că îi este rușine de cum arată oficiile din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2018

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Mircea Tudosie, spune că și lui îi este rușine de cum arată oficiile poștale din țară, dar că din 2019 se vor face investiții majore, sediile urmând să fie modernizate după un standard prevăzut într-un "manual de identitate al Poștei", care urmează să fie tipărit. Tudosie a anuțat că, tot de anul viitor, vor fi lansate servicii în premieră pentru Poșta Română, precum cele imobiliare, schimbul valutar, servicii financiare exclusive, dar și un card de pensii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Acum bugetăm și în curând o să..., în premieră, o să aliniem un buget pe minim doi ani de zile, ceea ce nu s-a mai întâmplat în Poșta Română. O mare parte din buget va fi direcționată către modernizarea acestor oficii poștale, de care și nouă ne este rușine", a spus Tudosie, citat de news.ro.

El a anunțat că va fi lansat un "manual de indentitate al Poștei Române", care va include standardele după care va fi modernizat fiecare sediu.

FOTO Google Maps testează o nouă funcție, care apare deja unor utilizatori CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps testează o nouă funcție, care apare deja unor utilizatori

"Chiar înainte să vin la Arad am semnat un document pentru un manual de identitate al Poștei Române. Vom ști exact cum trebuie să arate un oficiu poștal, astfel încât fiecare client când intră, și cu ochii închiși, să știe că în stânga are casierie, în dreapta e ghișeu de vamă, în față este un ghișeu de prestații poștale generale, așa vor arăta fiecare dintre ghișeele noastre poștale", a spus Tudosie.

Totodată, acesta a anunțat că de anul viitor vor fi lansate servicii în premieră pentru instituție.

"Este un proiect de business pe care vi-l dezvălui în premieră: este zona de case de schimb valutar în oficiile mari, este o zonă de imobiliare, este o zonă de servicii financiare exclusive și multe alte direcții non-poștale pe care rețeaua noastră le poate maturiza și le poate transforma în profit. Anul 2019 este un an al investițiilor. Investițiile trebuie făcute și apoi să-și arate profitabilitatea. Banii se fac cu bani. Considerăm că spre sfârșitul anului 2019, când bună parte din investiții vor fi deja aprobate și unele chiar în teritoriu, în piață, în oficii, le veți putea vedea", a declarat directorul general al Poștei Române.

El a adăugat că în țară vor fi create câteva hub-uri, respectiv două în București și câte unul în Arad, Cluj-Napoca și Iași.

Totodată, Tudosie spune că Poșta intenționează să lanseze un card de pensii, anticipând momentul în care pensia va fi plătită doar pe card.

FOTO Platforma online Autovit.ro, liderul pieței de anunțuri auto, își alertează abonații că prin SMS sunt trimise mesaje false CITEȘTE ȘI FOTO Platforma online Autovit.ro, liderul pieței de anunțuri auto, își alertează abonații că prin SMS sunt trimise mesaje false

"Ne gândim doar pe zona rurală, unde peste 50% din pensionari își desfășoară traiul zilnic și unde posibilitatea de a-și ridica pensia pe card nu există, dar posibil ca foarte curând să venim noi cu o soluție, cu un card al Poștei Române, pe care ei pot opta să-și pună pensia", a declarat Tudosie, precizând că emiterea cardurilor s-ar face în condițiile în care ar fi amplasate și bancomate în mediul rural.

Conform sursei citate, distribuirea pensiilor reprezintă 35% din cifra de afaceri a Poștei.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
ghiseu