Directorul Spitalului Colentina a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției. Bani într-o pungă de hârtie, la restaurant

Directorul Spitalului Colentina a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției. Bani într-o pungă de hârtie, la restaurant
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, cercetat penal cu acuzația că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcție, a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care a acceptat să primească o condamnare de 3 ani cu suspendare, informează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acordul a fost înregistrat la Tribunalul București, urmând ca pe 15 decembrie această instanță să anunțe dacă aprobă înțelegerea încheiată de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA.

Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu CITEȘTE ȘI Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu

În acest dosar mai sunt cercetați directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, dar și omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul și Silviu Stăncilă (intermediarul mitei).

Conform DNA, Cristian Plută ar fi cerut și ar fi primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obține numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Banii i-ar fi fost dați de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani șefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunțat la DNA și a înmânat banii procurorilor, conform sursei citate.

Un nou val de aer polar lovește România CITEȘTE ȘI Un nou val de aer polar lovește România

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, ca și interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că ar fi cerut și primit 60.000 euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcții Instalații SRL, ar fi primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparații la mai multe spitale din București, mai arată sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
mita
spital
colentina