Ministrul Finanțelor revine cu o nouă idee privind combaterea evaziunii

Ministrul Finanțelor revine cu o nouă idee privind combaterea evaziunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

După ce zilele trecute a vorbit despre posibilitatea ca românii care denunță fapte de evaziune să primească un procent din prejudiciul recuperat, acum ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune că o altă posibilitate ar fi, în cadrul acestei măsuri de combatere a evaziunii fiscale, realizarea unei aplicații prin care cetățenii să verifice autenticitatea bonurilor fiscale care li se eliberează.   

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Boloș și-a exprimat dezamăgirea că prounerea sa cu privire la avertizorii de integritate privind evaziunea fiscală a fost interpretată în mod eronat ca și cum ar fi vorba de ”delațiune și turnătorie”.

”N-aș mai vrea să dau detalii despre mecanism, lăsați-mă să îl pot gândi, să nu-l pierdem că vedem deja în spațiul publicăs-a dus că este delațiune, că este..., tot felul de amuzamente pe această temă și este un instrument atât de prețios pentru țara noastră, să-l pierdem printre degete din înțelegerea greșită și ducerea în ridicol a unui lucru atât de serios”, a spus ministrul de Finanțe, când a fost rugat să explice cum va funcționa sistemul propus.

Programul Rabla va finanța și flote electrice de transport. Negocieri cu industria - surse CITEȘTE ȘI Programul Rabla va finanța și flote electrice de transport. Negocieri cu industria - surse

În schimb, întrebat dacă reclmacțiile ar putea fi completate pe o pagină de internet, Marcel Boloș a avansat ideea unei aplicații de mobil 

”Sau o aplicație pe telefonul mobil în care chiar dumneavoastră să verificați autenticitatea unui bon fiscal. Ce ziceți de acest lucru? Ca și român, ați face acest lucru, ați verifica cu o aplicație pe telefonul mobil dacă un bon fiscal este autentic sau nu, care vi-i l-a eliberat pentru produsele pe care le consumați? Ați face acest lucru?”, i-a întrebat Boloș pe jurnaliști.

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ar urma să depună în Parlament un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale, care este redactat în acest moment la Ministerul Finanțelor Publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatie
mobil
bon
fiscal
boloș
evaziune