Meteorologii anunță că valul de căldură se extinde în întreaga țară. Cod galben și cod portocaliu în cea mai mare parte a țării, miercuri și joi

Meteorologii anunță că valul de căldură se extinde în întreaga țară. Cod galben și cod portocaliu în cea mai mare parte a țării, miercuri și joi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Meteorologii anunță că valul de căldură se extinde în întreaga țară, fiind emis cod galben și cod portocaliu în cea mai mare parte a țării, miercuri și joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă”, anunță, miercuri, ANM.

România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene CITEȘTE ȘI România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene

Sursa citată a precizat că disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități, scrie News.ro.

”Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a mai transmis ANM.

Specialiștii au emis cod portocaliu pentru miercuri și joi.

”Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a mai transmis ANM.

Instituția anunță că noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

De asemenea, joi, valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării CITEȘTE ȘI Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu pentru ziua de joi.

”Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a mai precizat ANM.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

viewscnt
Afla mai multe despre
canicula
temperatura