Nicușor Dan, estimează la 30-40 de milioane de lei costul extinderii programului "Sport în școală" la 25% dintre elevii bucureșteni

 Nicușor Dan, estimează la 30-40 de milioane de lei costul extinderii programului "Sport în școală" la 25% dintre elevii bucureșteni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, estimează că extinderea programului "Sport în școală" la 25% dintre elevii bucureșteni ar avea un cost anual de 30-40 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Edilul general anunțase anterior că unul dintre proiectele vizate pentru mandatul următor este extinderea inițiativei "Sport în școală", care a funcționat sub formă de program pilot, astfel încât în decurs de patru ani, 25% dintre din elevii București să ajungă să fie înscriși în acest proiect. Prin acest program, profesorii de educație fizică (inclusiv din afara unității de învățământ) vor fi plătiți de Primăria Capitalei să facă ore suplimentare cu grupe de 10-15 copii, pe diferite discipline sportive, în afara programului școlar, scrie Agerpres.

"La 25-30% din copiii din școli e un cost de ordinul 30-40 de milioane de lei pe an, în condițiile în care subvenția la termie este un miliard și jumătate; subvenția la transportul public e 1,2 miliarde... 30-40 de milioane nu este o sumă atât de mare", a spus edilul general, duminică, în cadrul unei declarații de presă.

În ce privește viitorul Plan Urbanistic General, care ar urma să indice locurile potrivite pentru o sală polivalentă sau un parc zoologic, edilul general a precizat că realizarea acestor obiective presupune o perioadă mai îndelungată și a estimat că nu vor fi realizate în următorii patru ani. Pe termen mai scurt vor putea fi realizate însă terenuri de tenis sau o primă clădire pentru un muzeu al științei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
sport in scoala
program sport
bucuresti