O companie din Israel primește undă verde pentru a vinde primele fripturi de vită cultivată în laborator din lume

O companie din Israel primește undă verde pentru a vinde primele fripturi de vită cultivată în laborator din lume

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

O companie israeliană a primit undă verde din partea autorităților sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, și nu din întregul animal, au declarat oficialitățile sanitare din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Măsura urmează aprobării, anul trecut, în Statele Unite, a cărnii de pui cultivate în laborator, informează News.ro.

Aleph Farms, din Israel, a primit o autorizare inițială din partea Ministerului israelian al Sănătății în decembrie, a declarat compania într-un comunicat.

Ministerul Muncii: Componenta necontributivă a pensiilor speciale va fi impozitată. Nu s-a schimbat nimic în impozitarea pensiilor contributive CITEȘTE ȘI Ministerul Muncii: Componenta necontributivă a pensiilor speciale va fi impozitată. Nu s-a schimbat nimic în impozitarea pensiilor contributive

Măsura a fost anunțată miercuri târziu de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a numit dezvoltarea „o inovație globală”.

Firma a declarat că intenționează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienții din Israel.

Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăiește într-o fermă din California.

Autoritățile de reglementare trebuie încă să aprobe etichetele companiei și să efectueze o inspecție finală, a declarat Yoav Reisler, de la Aleph Farms.

După aceea, ar putea dura luni de zile până când produsul va fi servit clienților.

Aleph Farms se alătură Upside Foods și Good Meat, două companii cu sediul în California care au primit undă verde pentru a vinde pui de cultură în Statele Unite, în luna iunie.

Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută și sub numele de carne crescută în laborator.

Susținătorii spun că fabricarea cărnii din celule va reduce drastic răul provocat animalelor și va evita impactul asupra mediului al producției de carne convenționale.

Dar industria se confruntă cu obstacole, printre care se numără costurile ridicate și provocarea de a produce suficientă carne la o scară suficient de mare pentru a face producția accesibilă și profitabilă.

Carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oțel, folosind celule care provin de la un animal viu, de la un ovul fertilizat sau de la o bancă specială de celule stocate.

Celulele originale sunt combinate cu nutrienți speciali pentru a le ajuta să crească în mase sau foi de carne care sunt modelate în alimente familiare, cum ar fi cotletele sau friptura.

viewscnt
Afla mai multe despre
friptură
vită
laborator
israel