Ciolacu: Noul preț RCA - sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori cu 2-3 camioane

Ciolacu: Noul preț RCA - sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori cu 2-3 camioane

Sursa: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA, inclusiv cei mici, cu 2-3 camioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate de RCA, pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, prin care valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Camioanele de peste 16 tone au în prezent un tarif de referință RCA de 8.609 de lei.

VEZI AICI ȘI ULTIMA ORĂ - LISTA Schimbări ale polițelor RCA, prețul va fi redus pentru unele categorii. Care sunt propunerile ASF

”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință. Va fi un preț sustenabil”, susține acesta, citat de News.ro.

”Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință. Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane, care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a menționat că se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.

Potrivit premierului, acest Guvern ”va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
asf
ciolacu