Originea Covid - China se opune unei noi anchete a OMS pe teritoriul său

Originea Covid - China se opune unei noi anchete a OMS pe teritoriul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2021

China a respins apelul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru o nouă anchetă pe teritoriul său pentru a studia originile Covid-19, îndemnând la o abordare "științifică" și nu la una "politică", scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Presiunea s-a accentuat pe Beijing în ultimele ore cu privire la pandemia care deja a făcut peste 4 milioane de morți în lume și a afectat o bună parte din economiile mondiale, arată news.ro.

OMS a cerut joi tuturor țărilor să publice "toate datele despre virus". Un apel adresat în special Chinei, de unde răspândirea virusului din laboratorul de la Wuhan rămâne o eventualitate.

FOTO Cîțu prezintă imagini cu el în New York: Can’ t stop me now! CITEȘTE ȘI FOTO Cîțu prezintă imagini cu el în New York: Can’ t stop me now!

O echipă de experți internaționali trimiși de OMS a mers la Wuhan în ianuarie. Raportul lor, redactat în colaborare cu specialiștii chinezi, nu a permis stabilirea unei concluzii definitive asupra originii virusului.      

Beijingul a replicat vineri Organizației Mondiale a Sănătății reiterând poziția sa: ancheta inițială China-OMS este suficientă și cererile de date suplimentare au motive politice.           

"Susținem o cercetare bazată pe știință", a indicat Ma Zhaoxu, vice-ministru al Afacerilor Externe într-o conferință de presă online. "Ne opunem politizării căutării originii (...) și abandonării raportului comun China-OMS", a subliniat el.              

Studiul a estimat în special că răspândirea coronavirusului de la liliac la om prin intermediul unui animal este scenariul cel mai probabil.               

CONFIRMARE Guvernul dublează numărul muncitorilor străini admiși în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul dublează numărul muncitorilor străini admiși în România

Ma Zhaoxu a respins cererile OMS de investigații suplimentare.

"Concluziile și recomandările raportului comun au fost recunoscute de comunitatea internațională și de cea a oamenilor de știință", a subliniat el. "Cercetările viitoare trebuie și nu pot fi continuate decât pe baza acestui raport. Nu este vorba de a relua totul de la zero". 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
virus