Primarul Pandele trimite pentru al 13-lea an la rând pe bani publici mii de locuitori din Voluntari la moaștele Cuvioasei Parascheva. Cât costă pelerinajul

Primarul Pandele trimite pentru al 13-lea an la rând pe bani publici mii de locuitori din Voluntari la moaștele Cuvioasei Parascheva. Cât costă pelerinajul
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 aug 2017

Primăria orașului Voluntari, condusă de primarul Florentin Pandele, vrea să închirieze minim 100 de autocare pentru a asigura transportul la Iași și retur a cel puțin 5.000 de locuitori ai orașului, care vor merge în pelerinaj la sărbătoarea Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din capitala Moldovei în perioada 10-12 octombrie, ocazie cu care se vor închina la racla cu moaștele Cuvioasei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Este al treisprezecelea an consecutiv când Primăria Voluntari organizează și finanțează din bugetul propriu această excursie, gratuită pentru miile de participanți. Populația stabilă a orașului a fost stabilită prin recensământul național din 2011 la circa 43.000 de locuitori. Primul pelerinaj a avut loc în 2005.

Astfel, Direcția Educație Cultural-Sportivă și Identitate Comunitară din Primăria Voluntari vrea să achiziționeze servicii de transport rutier specializat de pasageri necesare desfășurării pelerinajului, pentru un număr estimativ de circa 5.000 de pelerini, beneficiarii serviciilor fiind cetățeni ai orașului Voluntari, care trebuie să probeze acest statut cu actul de identitate, se arată în cererea de ofertă în procedură simplificată lansată de municipalitatea orașului ilfovean.

Economia românească este mai vulnerabilă la crize decât în 2008 CITEȘTE ȘI Economia românească este mai vulnerabilă la crize decât în 2008

Valoarea totală estimată a achiziției este de 550.000 de lei plus TVA. Ofertele trebuie trimise până pe 4 septembrie, iar garanția de participare este de 4.500 de lei. "Numărul de persoane care efectuează deplasarea se va comunica odată cu transmiterea comenzii către prestator", se precizează în caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Și perioada, 10-12 octombrie, este una aproximată, "plecarea făcându-se în funcție de data la care vor fi scoase Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași", potrivit documentului citat. În calendarul ortodox, sărbătoarea Cuvioasei figurează pe 14 octombrie. De altfel, Basilica Travel, agenția de turism a Patriarhiei Române, organizează pelerinaj la Iași cu această ocazie în perioada 13-15 octombrie. Prețul de bază este de 495 de lei de persoană și include cazare în camere duble.

Prestatorul trebuie să asigure cel puțin 100 de autocare, cu minim 49 și maxim 56 de locuri, 2 șoferi pentru fiecare mașină și poliță de asigurare a persoanelor și bagajelor. Confortul de drum al autocarelor trebuie să fie de categoria I sau, în sistemul alternativ de clasificare, de 3 stele.

Primarul Pandele trimite pentru al 13-lea an la rând pe bani publici mii de locuitori din Voluntari la moaștele Cuvioasei Parascheva. Cât costă pelerinajul
Euro începe să revină spre 4,58 lei, leul este susținut de cererea pentru titluri de stat CITEȘTE ȘI Euro începe să revină spre 4,58 lei, leul este susținut de cererea pentru titluri de stat

Cerințele prevăzute în caietul de sarcini sunt considerate minimale, iar orice ofertă care se abate de la ele va fi luată în considerare doar dacă asigură un nivel calitativ superior acestora. Plata se va face după prestarea serviciilor, în termen de 90 de zile de la emiterea facturii.

La excursia similară de anul trecut au participat între 6 și 7.000 de locuitori ai orașului Voluntari, care s-au deplasat la Iași cu peste 130 de autocare.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar sărbătoarea hramului acesteia transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România. În anii precedenți, pelerinii veniți la Iași din toate colțurile țării au stat și câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaște, rândul pelerinilor atingând câțiva kilometri.

Catedrala din Voluntari poartă de asemenea hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

viewscnt
Afla mai multe despre
cuvioasa parascheva
sfanta cuvioasa parascheva
moastele cuvioasei parascheva
pelerinaj iasi cuvioasa parascheva
hramul sfintei cuvioase parascheva
voluntari
primaria voluntari
florentin pandele
gabriela firea
catedrala din voluntari