Protest al sindicaliștilor de la Registrul Comerțului din toată țara: cer majorarea salariilor cu 15%

Protest al sindicaliștilor de la Registrul Comerțului din toată țara: cer majorarea salariilor cu 15%

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Membri ai Sindicatului Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) protestează marți în toate județele țării, în fața instituțiilor, cerând eliminarea inechităților salariale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

SAONRC a declanșat săptămâna trecută proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR, se menționează într-un comunicat al sindicatului, scrie Agerpres.

CNAIR a emis autorizația de construcție pentru tronsonul lipsă din Autostrada Lugoj – Deva. Urmează o a doua autorizație pentru sectorul de tuneluri CITEȘTE ȘI CNAIR a emis autorizația de construcție pentru tronsonul lipsă din Autostrada Lugoj – Deva. Urmează o a doua autorizație pentru sectorul de tuneluri

„SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupațională „Justiție””, se subliniază în comunicat.

În perioada 18-22 aprilie, membrii SAONRC s-au aflat în grevă japoneză, la nivel național, purtând banderole negre în semn de protest, și și-au îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.

De marți până joi, aceștia vor organiza mitinguri la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor, iar vineri vor participa la un miting la sediul Ministerului Justiției.

De asemenea, începând din luna august, aceștia intenționează să declanșeze conflictul colectiv de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
registrul comerțului
greva