Un avocat cunoscut a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind supectat de favorizarea infractorului și fals în înscrisuri

Un avocat cunoscut a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind supectat de favorizarea infractorului și fals în înscrisuri
scris 12 aug 2017

Avocatul Marius Coltuc a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un dosar în care este supectat de favorizarea infractorului și fals în înscrisuri.

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, vineri, reținerea pentru o perioada de 24 de ore a lui Marius Vicențiu Coltuc pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și a lui Mihai Adrian Olteanu, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

”În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie-mai 2017, inculpatul Olteanu Mihai Adrian, împreună cu o altă persoană interesată, care la aceea dată aveau cunoștință de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT și probabilitatea ca acesta să declare ceva și cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracțională, printre aceștia fiind și persoana interesată, l-au contactat pe inculpatul Coltuc Marius Vicențiu – avocat în cadrul Baroului București solicitându-i acestuia să încerce să vorbească cu inculpatul arestat și să se intereseze la acesta și la instanță de stadiul și obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existența sau nu a unor declarații cu privire la persoana interesată”, precizează un comunicat al DIICOT, citat de News.ro.

Liberalii au calculat că bugetarii adună o lună pe an drept zile libere: Situația economică nu ne permite! CITEȘTE ȘI Liberalii au calculat că bugetarii adună o lună pe an drept zile libere: Situația economică nu ne permite!

Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, a rezultat că ”inculpatul Coltuc Marius Vicențiu a efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii și atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistență juridică, act adițional la acesta, precum și două împuterniciri avocațiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obținând și furnizând date și informații persoanei interesate”.

 

În cursul zilei de sâmbătă, cei doi urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
avocat
cunoscut
retinut
coltuc
diicot
procuror
infractor
favorizare
fals
inscris