VIDEO PREMIERĂ Pasageri ai unei curse aeriene, depistați în România ca infectați cu COVID de câini special antrenați

VIDEO PREMIERĂ Pasageri ai unei curse aeriene, depistați în România ca infectați cu COVID de câini special antrenați
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2021

Autoritățile au depistat, la zborul de vineri seară Madrid-Sibiu, persoane infectate cu noul coronavirus, anunță IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasați în carantină și o persoană în izolare. "Câinele de miros COVID" a semnalat trei oameni infectați cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, unul avea schema completă de vaccinare, al doilea a avut rezultat negativ la COVID, iar al treilea a prezentat dovada că a trecut prin boală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Luna trecută a fost anunțat că, pentru prima dată pe un aeroport din România, la Sibiu, persoanele cu COVID-19 care circulă pe Aeroportul Internațional vor putea fi depistate de câini polițiști, special antrenați la școala MAI din oraș - IMAGINI VIDEO POT FI VĂZUTE ȘI AICI

”Vă informăm că în data de 07.08.2021, la cursa Wizzair Madrid - Sibiu, aterizată la 00:10, câinii prezenți în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internațional Sibiu Sibiu au detectat 3 persoane, pasageri ai zborului ca fiind pozitivi de SARS CoV-2. În urma acestui fapt, persoanele au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite și au așteptat până la procesarea întregului zbor”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Sibiu, citată de News.ro.

Ministrul Mediului, pregătind noua taxă auto: Dacă cineva merge cu o mașină de 20.000 de euro veche de 15 ani și și-ar permite o mașină mai puțin poluantă, dar de altă clasă și de alt nivel, acolo soluția este impozitarea, descurajarea CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului, pregătind noua taxă auto: Dacă cineva merge cu o mașină de 20.000 de euro veche de 15 ani și și-ar permite o mașină mai puțin poluantă, dar de altă clasă și de alt nivel, acolo soluția este impozitarea, descurajarea

Instituția a precizat că, ulterior, cu acordul lor, pentru 2 pasageri s-au facut teste rapide, antigen.

”Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22.07.2021 (17 zile). Având în vedere că prezenta tuse seacă și subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanță pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG, și acesta fiind pozitiv. Ulterior s-a recoltat și un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei și a consultului de boli infecțioase, s-a solicitat ambulanța de transport la domiciliul lui din județul Alba (Sebes)”, a mai rpecizat instituția citată.

Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid - AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină.

În ceea ce privește al treilea pasager, s-a constat că în data de 17.07.2021 a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv.

”Pentru ambii pasageri testați, Direcția de Sănătate Publică Alba a fost anunțată în vederea monitorizării și efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza județului Alba”, a mai transmis instituția.

LISTA Loturi de înghețată retrase de la vânzare și în magazinele Carrefour CITEȘTE ȘI LISTA Loturi de înghețată retrase de la vânzare și în magazinele Carrefour

Pe 15 iulie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenați.

Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid
câine
izolare
carantina
sibiu