Telekom Mobile intră pe plus, după opt ani consecutivi de pierdere

Telekom Mobile intră pe plus, după opt ani consecutivi de pierdere
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 mai 2022

Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote), operator controlat de grupul elen OTE, a raportat un profit net de 179,4 milioane de lei în 2021, după opt ani consecutivi de pierdere, care au generat un minus total de 2,64 miliarde de lei. Ultimul an când compania a consemnat un rezultat pozitiv a fost 2012 și a atins atunci 43,83 milioane de lei.

Profit.ro a anunțat, în luna aprilie a acestui an, că Telekom Romania Mobile Communications și-a diminuat capitalul social cu 2,16 miliarde de lei, de la 2,57 miliarde de lei la 409,1 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor contabile.

Urmărește-ne și pe Google News

Ultima operațiune de acest tip a avut loc în primăvara anului 2020, când operatorul a tăiat din capitalul social aproape 200 milioane de lei, de la 2,74 miliarde de lei la 2,57 miliarde de lei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Intrarea pe plus a operatorului a fost efectul reducerii cu 38,3% a cheltuielilor totale, de la 2,48 miliarde de le la 1,74 miliarde de lei. Veniturile totale au coborât anul trecut cu 11,3%, la 1,96 miliarde de lei.

Pierderile Vodafone în România s-au dublat și au depășit 400 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente ultimilor 13 ani. De la intrarea pe piață, Vodafone a investit peste 5 miliarde de euro în România CITEȘTE ȘI Pierderile Vodafone în România s-au dublat și au depășit 400 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente ultimilor 13 ani. De la intrarea pe piață, Vodafone a investit peste 5 miliarde de euro în România

Cifra de afaceri a scăzut cu 13% în 2021, de la 2,13 miliarde de lei la 1,86 miliarde de lei.

Compania a înregistrat o reducere de peste 14% a datoriilor totale, acestea ajungând la 729,4 milioane de lei. Sumele de recuperat au cunoscut un regres de 35,5% și totalizează 413,6 milioane de lei.

OTE (Grecia) deține peste 99,9% din acțiunile Telekom Romania Mobile Communications, iar 3 acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR).

Deutsche Telekom deține 50% din acțiunile OTE.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

La finele lunii iulie 2021, Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România.

În luna noiembrie 2021, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Tranzacția a fost finalizată recent.

Aprobarea a fost condiționată de cesionarea participației minoritare de 30% a Telekom în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC, fostul Cosmote), care este un concurent direct al Orange.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom mobile
afaceri
profit