Tranzacție: Compania canadiană Avante preia o participație majoritară la North Star Support Group din București

Tranzacție: Compania canadiană Avante preia o participație majoritară la North Star Support Group din București
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2023

Compania canadiană Avante, furnizor de servicii de securitate high-end, a preluat o participație de control la North Star Support Group (NSSG), o firmă de managementul riscului cu sediul la București și operațiuni la nivel global, într-o tranzacție de 1,3 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Avante a agreat să plătească, prin intermediul subsidiarei Avante International, 1,2 milioane de euro în numerar și echivalentul a 100.000 de euro în acțiuni proprii în schimbul unui pachet de 55% din acțiunile North Star Support Group SRL (fosta North Star Security Group).

Ca parte a tranzacției, conducerea NSSG va menține controlul zilnic al activității, iar Avante îl va numi, printre altele, pe CEO-ul Emmanuel Mounouchos în consiliul de administrație al NSSG, pentru un mandat inițial de 4 ani.

Tranzacție - Air Claim cumpără Sweetart Home CITEȘTE ȘI Tranzacție - Air Claim cumpără Sweetart Home

Totodată, compania canadiană va acorda NSSG un împrumut de până la 1 milion de euro pentru o perioadă de 4 ani, cu o dobândă egală cu rata dobânzii de referință a Băncii Canadei, plus 1%.

North Star Support Group a fost înființată de antreprenorul italian Alessandro Martello la București în 2017, în prezent având birouri în New York, Cairo și Kiev și reprezentanțe în Arabia Saudită, Italia, Israel și Regatul Unit.

Compania se descrie ca fiind o firmă de consultanță de tip boutique în domeniul managementului riscurilor, cu o experiență de peste 20 de ani în furnizarea unei game de servicii orientate către clienți la nivel global.

NSSG a intrat în atenția publicului anul trecut, după ce agenția rusă de presă RIA Novosti a scris, citând surse din cadrul forțelor de ordine, că angajați ai companiei ar monitoriza navele rusești de la Odessa, ca parte a unui grup NATO “secret”.

NSSG a dezmințit informațiile ca fiind “complet false”.

NSSG a obținut venituri de 19,8 milioane de lei și un profit net de 4,36 milioane de lei în 2022, cu un număr mediu de 16 angajați, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
avante
north star support group
nssg
servicii securitate
managementul riscului
achizitie nssg
avante corp
avante international