FOTO Tranzacție: Soția vicepremierului social-democrat Sorin Grindeanu a preluat o firmă imobiliară, dintr-una din cele mai bogate comune din țară, de la familia prim-vicepreședintelui PSD Timiș

FOTO Tranzacție: Soția vicepremierului social-democrat Sorin Grindeanu a preluat o firmă imobiliară, dintr-una din cele mai bogate comune din țară, de la familia prim-vicepreședintelui PSD Timiș

Comuna Dumbrăvița, județul Timiș. Sursă foto: pagina Facebook Grupul de Acțiune pentru Dumbrăvița

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 4 sep 2023

Mihaela Grindeanu, soția vicepremierului și ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, a preluat integral o firmă de dezvoltare imobiliară, dintr-una din cele mai bogate comune din România, de la familia prim-vicepreședintelui PSD Timiș, antreprenorul Adrian Cionca, deținătoare a unui grup de profil, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Societatea Store Next Image SRL din Dumbrăvița, județul Timiș, era controlată de Alina Cionca (66,77% din capital) și Adrian Cionca (33,33%), conform termene.ro. Dumbrăvița s-a clasat anul trecut pe locul 7 în topul comunelor românești după venituri, însă mulți ani a fost lider al clasamentului.

Stația GPL care a explodat în Crevedia era a fiului primarului din Caracal CITEȘTE ȘI Stația GPL care a explodat în Crevedia era a fiului primarului din Caracal

Acum, cei doi soți au decis să-și cesioneze integral părțile sociale Mihaelei Grindeanu, care a devenit asociat unic, potrivit unui document oficial. Administrator al Store Next Image SRL a rămas firma RPC-Assets Management SRL a familiei Cionca.

Store Next Image SRL a terminat anul trecut cu pierderi de circa 31.000 lei, la venituri de 11.000 lei. În anul anterior, 2021, societatea a consemnat cele mai mari încasări de la înființarea sa în 2009, de peste 6 milioane lei, precum și pierderi de circa 221.000 lei.

Familia Sorin și Mihaela Grindeanu. Sursă foto: contul public Facebook al Mihaelei Grindeanu

Familia Sorin și Mihaela Grindeanu. Sursă foto: contul public Facebook al Mihaelei Grindeanu

Finlanda cere să fie recunoscută ca țară viticolă, după ce temperaturile mai crescute din ultimii ani au permis producții de struguri CITEȘTE ȘI Finlanda cere să fie recunoscută ca țară viticolă, după ce temperaturile mai crescute din ultimii ani au permis producții de struguri

Firma nu a avut activitate între 2010 și 2017 inclusiv. 2018 și 2019 au fost singurii ani cu profit net (în jur de 300.000 lei în fiecare, la venituri de 3,5, respectiv 1,6 milioane lei), iar în 2020 Store Next Image SRL a raportat venituri de 900.000 lei și pierderi de 243.000 lei. 

Datele publice disponibile arată că, în decembrie 2017, firma a obținut autorizație de la Primăria Dumbrăvița pentru construirea în comună a unui imobil ″de tip urban″ cu parter, etaj și mezanin. În 2018, Store Next Image SRL a contractat un credit de la Libra Bank, garantat inclusiv cu creanțe rezultate din contracte de vânzare a mai multor imobile din Dumbrăvița. 

DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment - prelungite CITEȘTE ȘI DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment - prelungite

Mihaela Grindeanu mai este parteneră cu Alina Cionca, precum și cu Mihai Cristian Ciolacu, indicat drept nepotul premierului și liderului PSD Marcel Ciolacu, la firma de construcții Comuncas SRL, tot din Dumbrăvița. Societatea a fost înființată în 2021 și nu a avut activitate în primii 2 ani de existență, dispunând totuși de active imobilizate de peste 1 milion de lei și având datorii de circa 1,9 milioane lei la finalul anului trecut.

Adrian Cionca este prim-vicepreședinte al PSD Timiș din martie 2021, el candidând în 2020 pe listele social-democrate pentru un mandat de deputat, fără succes. Organizația județeană a partidului a fost condusă de către actualul vicepremier și ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu în perioada noiembrie 2014 – iunie 2017.

Soții Cionca dețin numeroase firme, în special imobiliare și de construcții, sub umbrela RPC Group. Acesta are în portofoliu mai multe ansambluri rezidențiale livrate în județul Timiș, precum și proiecte de profil aflate în dezvoltare în aceeași zonă.

Familia Adrian și Alina Cionca. Sursă foto: contul public Facebook al lui Adrian Cionca

Familia Adrian și Alina Cionca. Sursă foto: contul public Facebook al lui Adrian Cionca

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
mihaela grindeanu
psd timiș
adrian cionca
alina cionca
afaceri imobiliare timiș
psd imobiliare