Tranzacție - Companie software din UK co-fondată de un român, cu peste 250 de angajați în România, a fost cumpărată de un mare grup american

Tranzacție - Companie software din UK co-fondată de un român, cu peste 250 de angajați în România, a fost cumpărată de un mare grup american

Vlad Nanu și Andy Rogers, co-fondatori Amdaris

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 aug 2023

Amdaris, compania britanică, co-fondată de un român, furnizor de servicii de dezvoltare software, a fost preluată de americanii de la Insight Enterprises, anul trecut cu vânzări de peste 10 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul american are circa 13.000 de angajați în întreaga lume.

În primăvară, Amdaris, a deschis cel de-al doilea sediu național la București, devenind cea de-a șaptea locație globală a firmei tech.

În afara Marii Britanii, compania, fondată în 2009 de Vlad Nanu și Andy Rogers, are birouri în Bulgaria, Ucraina, România, Moldova și Dubai. Amdaris România are în momentul de față 250 de angajați, dintre care 200 la Timișoara și 50 la București, și își propune să dubleze numărul personalului din capitală până la finalul anului.

La nivel global, Amdaris are circa 800 de angajați.

Meta, amendă record pentru că a transferat în SUA datele despre utilizatorii europeni CITEȘTE ȘI Meta, amendă record pentru că a transferat în SUA datele despre utilizatorii europeni

În 2022, grupul Amdaris a raportat o creștere de 94% a cifrei de afaceri, cu venituri de 27 milioane lire sterline, dublarea numărului de angajați la nivel global și o creștere de 90% în ceea ce privește media veniturilor totale per client, demonstrând că este una din companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Printre clienții firmei se numără Pearson și The Royal College of Surgeons of England.

La conducerea sucursalei din București se află Mara Pop, profesionist experimentat în dezvoltare strategică de business și management de operațiuni, cu experiență în industriile de telecomunicații, software development și healthcare. Preluarea conducerii centrului de către Mara Pop păstrează procentul 100% feminin în ceea ce privește echipa de management Amdaris România, alături de Anna Grier, directorul centrului din Timișoara. 

App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații CITEȘTE ȘI App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații

Centrul din București este o locație de importanță strategică pentru Amdaris. Din punct de vedere al poziționării regionale, dar și din alte considerente socio-economice, acest centru va deveni un hub și va servi drept unul dintre locurile principale de întâlnire atât cu clienții, dar și cu colegii din celelalte centre.

Compania este prezentă în România din anul 2012, odată cu deschiderea sediului regional din Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
amdaris
software