Amazon va plăti, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro în Franța

Amazon va plăti, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro în Franța
scris 5 feb 2018

Gigantul american în domeniul comerțului online Amazon a anunțat luni că a ajuns la un acord cu fiscul francez în urma căruia va plăti, retroactiv, taxe în valoare de aproximativ 200 milioane de euro, transmite AFP.

În anul 2012, Ministerul francez al Economiei a înștiințat filiala franceză a grupului american că are de plătit impozite restante și penalități în valoare de 252 milioane de dolari (aproximativ 202 milioane de euro) pentru perioada 2006-2010. La acea dată, Amazon a declarat că nu este de acord cu estimarea administrație fiscale franceze și, totodată, și-a exprimat intenția de a contesta decizia fiscului francez, fără a exclude posibilitatea unor acțiuni în justiție, scrie Agerpres.

Controalele Fiscului: Observăm o normalizare a abordării privind sesizările penale, prejudiciile și măsurile asigurătorii - Dascălu CITEȘTE ȘI Controalele Fiscului: Observăm o normalizare a abordării privind sesizările penale, prejudiciile și măsurile asigurătorii - Dascălu

În schimb, luni, într-un comunicat de presă, Amazon a informat că a ajuns la un acord cu fiscul francez, dar nu a oferit detalii cu privire la acest acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
taxe
franta