ANAF: Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute

ANAF: Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 sep 2018

Obținerea numărului unic de identificare a caselor de marcat durează cel mult trei minute în cazul în care contribuabilii optează să deruleze acest proces prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), serviciul de comunicare online al Fiscului cu firmele și populația, potrivit ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentele necesare solicitării și atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spațiului Privat Virtual. Prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale în vederea instalării în mai multe zone geografice.

Verificarea formularului C801 depus prin Spațiul Privat Virtual durează în medie un minut, afirmă ANAF într-un comunicat.

Case de marcat - Legea prevenirii este aplicată și firmelor fără case de marcat cu jurnal electronic după 1 septembrie. Hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial CITEȘTE ȘI Case de marcat - Legea prevenirii este aplicată și firmelor fără case de marcat cu jurnal electronic după 1 septembrie. Hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial

Într-un interval de timp similar se emite certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat și se comunică în contul de SPV. Prin urmare, dacă utilizează această facilitate oferită de ANAF în colaborare cu Centrul Național pentru Informații Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obține certificatul în cel mult trei minute.

ANAF afirmă că a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obținerea numărului unic de identificare a caselor de marcat și le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Firmele se află în proces de înlocuire a caselor de marcat cu modele noi, cu jurnal electronic. Întrucât înlocuirea decurge greoi, Guvernul a menținut obligativitatea ca firmele mari și mijlocii să fie echipate cu aceste case de la 1 septembrie, dar a introdus abaterea de la această regulă sub incidența legii prevenirii, astfel încât să nu fie aplicate amenzi imediat.

Firmele mici trebuie să aibă astfel de echipamente de la 1 noiembrie.

La mijlocul lunii august, în SPV erau înrolate aproximativ 300.000 de persoane juridice.

viewscnt
Afla mai multe despre
case de marcat
anaf
inregistrare
numar unic de identificare
c801
spv