ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat

ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Creșterea salariului minim brut la 3.700 de lei de la 1 iulie va fi însoțită de netaxarea a 300 de lei, față de nivelul de 200 de lei în prezent, solicitare venită din partea IMM-urilor. Guvernul a găsit resurse pentru a susține acest lucru, a declarat premierul Ciolacu într-o discuție informală cu jurnaliștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Odată cu majorarea salariului minim, Guvernul va îngheța punctul de amendă pentru șoferi, care prin lege este calculat în funcție de pragul salariului minim. 

ULTIMA ORĂ Guvernul trebuie să achite în maximum 48 ore despăgubiri de zeci de milioane euro către ″regenerabili″. A fost avertizat că, în caz contrar, bunuri ale sale sau ale companiilor de stat pot fi executate silit. Maratonul Energiei, pe 12 iunie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul trebuie să achite în maximum 48 ore despăgubiri de zeci de milioane euro către ″regenerabili″. A fost avertizat că, în caz contrar, bunuri ale sale sau ale companiilor de stat pot fi executate silit. Maratonul Energiei, pe 12 iunie

Guvernul va adopta săptămâna viitoare hotărârea de stabilire a salariului minim și o orodonanță de urgență pentru neimpozitarea celor 300 lei. 

Astfel, și câștigul net la salariul minim, de la 1 iulie, va crește cu circa 300 lei, conform calaculelor guvernanților.

Măsura este prevăzută, deocamdată, pentru a fi aplicată până la finalul anului.

DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele CITEȘTE ȘI DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele

Premierul Marcel Ciolacu a declarat anterior că ar susține solicitarea firmelor mici și mijlocii (IMM-uri) privind creșterea de la 200 de lei la 300 de lei a plafonului netaxabil din salariul minim brut,

”Este o discutie, o solicitare a IMM-urilor, am spus din întâlnirea cu IMM-urile și cu patronatele că iau in considerare această solicitare ținând cont că ea va fi până pe data de 31 decembrie (n.a 2024)”, a declarat miercuri Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
salariu
ciolacu