Apetitul pentru tranzacții în Europa Centrală rămâne puternic. În România, fondurile de investiții vor viza companii din tehnologie, producție și servicii

Apetitul pentru tranzacții în Europa Centrală rămâne puternic. În România, fondurile de investiții vor viza companii din tehnologie, producție și servicii
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 10 iul 2017

Apetitul fondurilor de investiții (private equity) pentru achiziții în Europa Centrală rămâne puternic, jumătate dintre participanții la un sondaj Deloitte așteptând o creștere a activității de tranzacționare. În România, firmele de private equity se vor concentra, probabil, pe investițiile în companii din domeniul tehnologiei, producției și serviciilor, a declarat Radu Dumitrescu, partener Deloitte România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o scurtă perioadă de declin cauzată de Brexit, numărul de tranzacții în care sunt implicate fonduri de investiții și-a revenit, tendința fiind în creștere. Aproape jumătate dintre respondenți (47%) se așteaptă la o creștere a activității de tranzacționare, față de numai o treime înregistrată cu șase luni în urmă, potrivit studiului Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey.

Apetitul pentru tranzacții este puternic, 63% dintre respondenți fiind mai interesați să cumpere decât să vândă în lunile următoare. Optimismul este susținut și de așteptările privind evoluția economiei. Astfel, 16% dintre respondenți se așteaptă la o îmbunătățire a situației economice din regiune în lunile următoare, dublu față de acum șase luni, în timp ce doar unul din zece respondenți anticipează o deteriorare a condițiilor față de 30% în octombrie 2016.

Radu Dumitrescu, partener Deloitte România

Radu Dumitrescu, partener Deloitte România

”Cred că vom vedea firmele de private equity concentrându-și investițiile în companii românești din domeniul tehnologiei, producției și serviciilor. Cu siguranță, companiile controlate în prezent de fondurile de investiții vor continua să achiziționeze afaceri mai mici din regiune , lucru care va accelera activitatea de M&A și mai mult. Atâta vreme cât lichiditatea în exces este în continuare un fapt, mă aștept ca fondurile de investiție să devină și mai active în a identifica companii cu potențial care să genereze o creștere semnificativă în viitor”, a afirmat Radu Dumitrescu.

Liderii pieței continuă să fie cei mai competitivi din regiune, cu toate că percepția se schimbă, iar companii de mărime medie țintesc aceeași piață: 42% dintre respondenți se așteaptă ca acest segment să fie cel mai competitiv din punct de vedere al investițiilor în lunile care urmează, mai mult decât dublu față de sondajul precedent (20%). Acest lucru justifică numărul în creștere al afacerilor mature din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
deloitte
private equity
europa centrala
fonduri de investitii