Bill Gates: Oamenii ultra-bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ” mai mari

Bill Gates: Oamenii ultra-bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ” mai mari
scris 19 feb 2018

Bill Gates a declarat duminică că oamenii ultra-bogați, așa cum este el, ar trebui să plătească taxe ”semnificativ” mai mari, relatează MarketWatch.

”Am plătit mai multe taxe decât oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui să ceară celor ca mine să plătească taxe semnificativ mai mari”, a afirmat într-un interviu la CNN co-fondatorul miliardar al Microsoft, scrie News.ro.

Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de aproximativ 92 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

România în clasamentul Bloomberg al statelor cu \ CITEȘTE ȘI România în clasamentul Bloomberg al statelor cu "economiile cele mai nefericite": țara se îndreaptă într-o direcție greșită

Bill Gates, care s-a angajat să doneze cel puțin jumătate din averea sa unor cauze filantropice, a criticat reforma fiscală a republicanilor, despre care a spus că avantajează cel mai mult corporațiile și oamenii foarte bogați.

”Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv. Oamenii care sunt mai bogați tind să aibă mai mule beneficii decât cei din clasa de mijloc, sau cei săraci, așa că proiectul acționează contrar tendinței generale pe care am dori să o vedem, în care să fie întărită plasa de siguranță, iar cei din vârf să plătească impozite mai mari”, a spus miliardarul.

În toamna anului trecut, peste 400 de milionari și miliardari americani, între care George Soros, Steven Rockefeller și Ben Cohen and Jerry Greenfield, fondatorii Ben &Jerry, au scris o scrisoare deschisă prin care au cerut Congresului să nu reducă taxele pentru bogați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
taxe