Casa Albă: Președintele a plătit în 2005 taxe de 38 de milioane de dolari pentru un venit de 150 de milioane de dolari

Casa Albă: Președintele a plătit în 2005 taxe de 38 de milioane de dolari pentru un venit de 150 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2017

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a plătit până la 38 de milioane de dolari în taxe pentru un venit de 150 de milioane de dolari în 2005, potrivit unor documente publicate de administrația prezidențială la scurt timp după ce postul de televiziune MSNBC a anunțat obținerea a două pagini din declarațiile fiscale ale miliardarului republican, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Donald Trump a refuzat în mod repetat să respecte una din cele mai importante tradiții din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, care le cere candidaților să-și publice declarațiile fiscale și a evitat să facă asta chiar și după învestirea sa la Casa Albă.

Moderatoarea MSNBC, Rachel Maddow, a anunțat că a primit documentele de la jurnalistul David Cay Johnston, care le-a primit inițial prim e-mail, fiind vorba de o posibilă scurgere de informații de la Casa Albă.

Acest extras din declarațiile fiscale demonstrează că președintele a plătit 25% în taxe federale în 2005, după ce deduse 100 de milioane de dolari în pierderi.

Casa Albă a precizat într-un comunicat că aceste deduceri au legătură cu ”deprecierea pe scară largă a construcțiilor deținute de către Donald Trump”.

Însă, aceste declarații fiscale obținute de jurnaliști nu arată dacă președintele a plătit taxe federale și în alți ani sau ce sume a plătit la bugetul Statelor Unite.

Unii consumatori comandă produse, le folosesc, apoi le returnează în termenul legal. Retailer: Trebuie să existe o delimitare mai clară între abuz și drepturile consumatorilor CITEȘTE ȘI Unii consumatori comandă produse, le folosesc, apoi le returnează în termenul legal. Retailer: Trebuie să existe o delimitare mai clară între abuz și drepturile consumatorilor

Jurnaliștii NY Times au dezvăluit în octombrie că miliardarul republican a raportat pierderi de 916 milioane de dolari pe o declarație fiscală din 1995. Aceste pierderi i-ar fi permis miliardarului să evite plata taxelor federale pentru o perioadă de 18 ani, adică până în 2013.

Însă, Washington Post a scris anul trecut că președintele republican nu a plătit taxe federale pentru cel puțin doi ani la sfârșitul anilor '70.

Donald Trump a susținut anterior că nu are de gând să-și publice declarațiile fiscale, întrucât acestea fac parte dintr-un audit condus de IRS.

Experții au argumentat că agenția nu poate interzice unei persoane să-și publice declarațiile fiscale.

De asemenea, președintele a explicat că americanilor nu le pasă de declarațiile sale fiscale, iar acest lucru este demonstrat de victoria sa în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
taxe
presedinte