VIDEO Producător chinez de vehicule electrice pregătește o mașină zburătoare

VIDEO Producător chinez de vehicule electrice pregătește o mașină zburătoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Xpeng AeroHT, unitatea de vehicule zburătoare a producătorului chinez de mașini electrice Xpeng, își propune să livreze clienților mașina sa zburătoare în 2026, a declarat co-președintele companiei pentru CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Anul trecut, Xpeng AeroHT a prezentat Land Aircraft Carrier – un camion mare cu o dronă electrică zburătoare cu două locuri pentru pasageri în interior. Mașina zburătoare se poate desprinde de camion, iar oamenii pot intra apoi în dronă și o pot pilota, arată G4Media.

VIDEO Umbrărescu a fost scos la raport de guvernanți. Lucrează în paralel în mai multe puncte pe Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a fost scos la raport de guvernanți. Lucrează în paralel în mai multe puncte pe Autostrada Moldovei

Brian Gu, copreședinte al Xpeng, a declarat că vehiculul va fi disponibil pentru precomandă în acest an, adăugând că firma speră să livreze unitatea în 2026.

„Motivul pentru care suntem încrezători, deoarece proiectăm acest lucru pentru utilizarea nu în centrele urbane, ci la periferie, în zone pitorești, unde … vom lucra cu municipalitățile pentru a crea parcuri și zone de zbor care să le permită oamenilor să se bucure de zbor fără a avea nevoie de toate aprobările complicate”, a precizat Gu.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 280 de muncitori pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 280 de muncitori pentru un nou drum expres în România

Xpeng a declarat anul acesta că mașina zburătoare trece în prezent printr-un proces de certificare cu autoritatea chineză de reglementare în domeniul aviației.

Calendarul din 2026 este puțin mai târziu decât obiectivul de livrare din trimestrul al patrulea al anului 2025, pe care Xpeng îl anunțase anterior.

Gu a declarat că pasagerii nu vor avea nevoie de o licență specială pentru a pilota drona pentru utilizarea inițială.

Grupurile de WhatsApp, noua alternativă la călătoriile cu trenul sau aplicațiile de ride-sharing, în Italia CITEȘTE ȘI Grupurile de WhatsApp, noua alternativă la călătoriile cu trenul sau aplicațiile de ride-sharing, în Italia

„Pentru că folosim cazuri de utilizare legate de agrement și sport pentru utilizarea inițială a acestui dispozitiv de zbor. Pe măsură ce vă apropiați mai mult de centrele … urbane, aveți nevoie de licențe speciale și va fi mult mai complicat să obțineți aprobarea pentru acestea”, a declarat Gu.

Xpeng a căutat să se extindă și în alte domenii ale mobilității electrice, CEO-ul companiei, He Xiaopeng, declarând anterior la CNBC că robotica și mașinile zburătoare fac parte din obiectivele pe termen lung ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
china