CE solicită României să alinieze la legislația UE normele privind tratamentul TVA aplicat obiectelor uzate

CE solicită României să alinieze la legislația UE normele privind tratamentul TVA aplicat obiectelor uzate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Comisia Europeană (CE) a decis, miercuri, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea în aplicare în mod corect a normelor UE privind tratamentul TVA aplicat obiectelor second-hand care conțin metale prețioase sau pietre prețioase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dreptul Uniunii prevede o schemă specială de TVA destinată facilitării comerțului de bunuri de consum de ocazie în ceea ce privește aceste obiecte, scrie News.ro.

”Normele din România exclud toate obiectele second-hand care conțin metale prețioase, pietre prețioase sau pietre semiprețioase de la regimul special de TVA și creează dificultăți pentru întreprinderile din acest sector”, se arată în comunicat.

Ungaria se retrage din Eurovision pe motiv că este ”prea gay” pentru guvernul lui Viktor Orban CITEȘTE ȘI Ungaria se retrage din Eurovision pe motiv că este ”prea gay” pentru guvernul lui Viktor Orban

În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităților române.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, CE urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
obiecte uzate