Comisia Europeană a amendat șase producători de componente auto cu 155 milioane euro, pentru participarea la carteluri

Comisia Europeană a amendat șase producători de componente auto cu 155 milioane euro, pentru participarea la carteluri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2017

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că i-a amendat pe șase producători de componente auto cu 155 milioane euro, pentru participarea la mai multe înțelegeri de tip cartel, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele șase companii amendate sunt  Valeo (Franța), Behr (Germania) Calsonic, Denso, Panasonic și Sanden (ultimii patru din Japonia), scrie News.ro.

"Aceste șase grupuri au participat la una sau mai multe înțelegeri privind furnizarea de componente de climatizare și de răcire a motorului către constructorii de aotomobile" în Uniunea Europeană, a precizat direcția pentru competiție a Comisiei Europene, într-un comunicat.

Companiile au făst găsite vinovate că și-au coordonat prețurile pe piață și că au schimbat între ele informații sensibile.

"Toți furnizorii au recunoscut participarea la înțelegeri și au acceptat să încheie un acord", a menționat Executivul european.

ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare CITEȘTE ȘI ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare

Denso a scăpat de amendă pentru trei dintre înțelegerile de tip cartel, deoarece a semnalat Comisiei existența acestora.  De asemenea, compania Panasonic a fost iertată de amendă pentru una dintre înțelegeri, din același motiv.

Companiile Behr, Calsonic, Denso, Sanden și Valeo au beneficiat de reduceri ale amenzilor pentru că au cooperat în cadrul anchetei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
componente auto