Vodafone vrea să angajeze în trei ani 1.000 de femei aflate într-o pauză în carieră, inclusiv în România

Vodafone vrea să angajeze în trei ani 1.000 de femei aflate într-o pauză în carieră, inclusiv în România
scris 8 mar 2017

Compania de telefonie mobilă Vodafone Group lansează programul ReConnect în toate cele 26 de țări în care operează, inclusiv în România, pentru a recruta în următorii trei ani 1.000 de femei care au renunțat la muncă timp de mai mulți ani pentru a se ocupa de familie și doresc să revină pe piața muncii, a anunțat miercuri compania.

Programul ReConnect are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de angajați de-a lungul a trei ani, dintre care în jur de 500 de femei aflate într-o pauză în carieră vor fi angajate pentru funcții de conducere, reprezentând 10% din totalul recrutărilor externe pentru poziții de management în Vodafone de-a lungul perioadei menționate, scrie News.ro.

În plus, Vodafone va recruta până la 500 de femei care au făcut o pauză în carieră pentru roluri în care acestea vor interacționa direct cu clienții.

O cercetarea economică efectuată de KPMG la cererea Vodafone indică faptul că, la nivel mondial, există în jur de 96 de milioane de femei calificate, cu vârste între 30 și 54 de ani, aflate într-o pauză în carieră, dintre care 55 de milioane au avut poziții de conducere de nivel mediu și superior.

Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar CITEȘTE ȘI Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar

Programul ReConnect va include activități de recrutare și de informare a femeilor care și-au întrerupt temporar cariera, programe de pregătire pentru redobândirea și îmbunătățirea abilităților profesionale pentru a ajuta femeile să reintre în câmpul muncii, programe pentru managerii care recrutează, pentru a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze și să depășească prejudecățile pe care le-ar putea avea.

Vodafone România aniversează în acest an 20 de ani de prezență pe piața din România. Veniturile din servicii de comunicații ale Vodafone România au atins 178,7 milioane euro în al treilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, încheiat la 31 decembrie 2016, în creștere cu 2,8% față de perioada similară a anului precedent.

Principalii competitor ai Vodafone sunt Orange și Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
angajari