Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul II 2019 o rată de creștere de 5,7% față de primele trei luni ale anului și de 12,46% raportat la aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).
Față de trimestrul I 2019, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în trimestrul II în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (21,68%), în intermedieri financiare și asigurări (16,88%) și în tranzacții imobiliare (11,43%), scrie Agerpres.

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) au avut loc în construcții (2,05%), în activități profesionale, științifice și tehnice (2,89%) și în informații și comunicații (2,98%).
Față de trimestrul anterior, creșterea componentei cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a fost în trimestrul II 2019 de 5,66%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) de 7,25%.
Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în trimestrul II 2019 în toate activitățile economice.