Costul orar al forței de muncă, în creștere

Costul orar al forței de muncă, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2019

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul II 2019 o rată de creștere de 5,7% față de primele trei luni ale anului și de 12,46% raportat la aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Față de trimestrul I 2019, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în trimestrul II în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (21,68%), în intermedieri financiare și asigurări (16,88%) și în tranzacții imobiliare (11,43%), scrie Agerpres.

O soluție pentru deficitul de personal: Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței, inclusiv cu sprijin de la buget, crește anual CITEȘTE ȘI O soluție pentru deficitul de personal: Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței, inclusiv cu sprijin de la buget, crește anual

Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) au avut loc în construcții (2,05%), în activități profesionale, științifice și tehnice (2,89%) și în informații și comunicații (2,98%).

Față de trimestrul anterior, creșterea componentei cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a fost în trimestrul II 2019 de 5,66%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) de 7,25%.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în trimestrul II 2019 în toate activitățile economice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cost fora de munca
ins