Creșterea salariilor din Germania a depășit inflația

Creșterea salariilor din Germania a depășit inflația
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2018

Salariile reale în Germania au crescut în trimestrul doi din 2018 în pofida celei mai ridicate rate a inflației din ultimii cinci ani, arată datele publicate joi de Oficiul federal de Statistică (Destatis), care sugerează că în continuare cheltuielile gospodăriilor vor reprezenta motorul de creștere al celei mai mari economii europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salariile nominale au crescut cu 2,5% în perioada aprilie-iunie 2018, în timp ce rata anuală a inflației a urcat la 2%, astfel încât salariile reale au crescut cu 0,5%, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Salariul minim brut crește din ianuarie cu 150 de lei. România - cea mai mare creștere procentuală a salariului minim în ultimii 10 ani dintre statele europene CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Salariul minim brut crește din ianuarie cu 150 de lei. România - cea mai mare creștere procentuală a salariului minim în ultimii 10 ani dintre statele europene

Cele mai mari creșteri nominale ale salariilor s-au înregistrat în furnizarea energiei (4,5%), industria prelucrătoare (4,1%) și sectorul imobiliar (3,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
salarii
inflatie