Două persoane și o firmă din județul Giurgiu, cercetate pentru evaziune fiscală; prejudiciul adus bugetului de stat depășește 16,5 milioane de lei

Două persoane și o firmă din județul Giurgiu, cercetate pentru evaziune fiscală; prejudiciul adus bugetului de stat depășește 16,5 milioane de lei
scris 15 ian 2019

Un bărbat, o femeie și o firmă din județul Giurgiu sunt cercetați de polițiști pentru evaziune fiscală după ce bărbatul ar fi dispus înregistrarea, în actele firmei, a unor cheltuieli nereale privind achiziția de deșeuri reciclabile. Prejudiciul adus bugetului de stat depășește 16,5 milioane de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Giurgiu au documentat activitatea infracțională a unui bărbat și a unei femei, în vârstă de 34, respectiv 24 de ani, ambii din județul Giurgiu, precum și a unei societăți comerciale, tot din Giurgiu, care ar fi prejudiciat bugetul de stat, prin evaziune fiscală, cu peste 16.500.000 de lei, anunță Poliția Română.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, bărbatul, ca administrator de fapt al unei societăți, ar fi dispus înregistrarea, în actele de evidență contabilă și declarațiile fiscale, de cheltuieli nereale privind achiziția de bunuri (deșeuri reciclabile) de la mai multe societăți comerciale, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Măsură-bombă pregătită de ANPC: Amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru orice încălcare a normelor de protecție a consumatorilor. Firmele vor putea fi închise CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Măsură-bombă pregătită de ANPC: Amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru orice încălcare a normelor de protecție a consumatorilor. Firmele vor putea fi închise

De asemenea, femeia de 24 de ani, în calitate de asociat unic și administrator de drept al aceleiași societăți comerciale, ar fi declarat, în mod fictiv, organelor fiscale, atât sediul social din județul Giurgiu, cât și punctul de lucru din județul Ilfov, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare și fiscale.

În urma acestor activități, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 16.500.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările față de cele două persoane și față de societatea comercială în cauză, pentru evaziune fiscală.  

viewscnt
Afla mai multe despre
giurgiu
evwziune fiscala