ESMA: UE să fie vigilentă la posibile transferuri formale ale firmelor de investiții din Marea Britanie în Europa, după Brexit

ESMA: UE să fie vigilentă la posibile transferuri formale ale firmelor de investiții din Marea Britanie în Europa, după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2017

Autoritățile naționale de reglementare din Europa ar trebui să fie vigilente la posibilele transferuri formale ale firmelor de investiții din Marea Britanie în Europa, după Brexit, se arată în recomandări publicate joi de Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ESMA este îngrijorată de ritmul în care firmele de servicii financiare își vor transfera operațiunile în UE după ce Marea Britanie va ieși din blocul comunitar, scrie News.ro.

”Autoritățile naționale de reglementare a sectorului financiar ar trebui să prevină riscul înregistrării firmelor la căsuțe poștale și să se asigure că transferul acestora este efectiv”, potrivit recomandărilor ESMA.

Dacă autoritățile de reglementare consideră că firmele s-au transferat doar formal și nu desfășoară operațiuni reale în țările lor, acest fapt le poate permite să nu le acorde sau să le retragă autorizația, a arătat ESMA.

Degringoladă în programul Start-Up Nation. Ministrul Laufer revine după câteva ore și nu mai prelungește termenul pentru proiecte, invocând critici primite CITEȘTE ȘI Degringoladă în programul Start-Up Nation. Ministrul Laufer revine după câteva ore și nu mai prelungește termenul pentru proiecte, invocând critici primite

“UE 27 are interesul de a construi o abordare comună față de firmele care se transferă pentru a continua să beneficieze de accesul la piețele financiare europene”, se arată într-un comunicat al ESMA.

Într-o opinie separată referitoare la platformele de tranzacționare, ESMA afirmă că procesele decizionale pentru operațiunile firmelor de trading nu trebuie externalizate în afara UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
esma
brexit
marea britanie