Execuția bugetară: deficitul urcă la 0,78% din PIB, pierderea de venituri din TVA s-a redus

Execuția bugetară: deficitul urcă la 0,78% din PIB, pierderea de venituri din TVA s-a redus
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2017

Execuția bugetului general consolidat pe primele opt luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 6,5 miliarde lei, respectiv 0,78% din PIB, raportat la deficitul de 3,1 miliarde lei, respectiv 0,41% din PIB, consemnat în perioada similară din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Ministerului Finanțelor, au fost înregistrate creșteri față de anul trecut la încasările din contribuțiile sociale (+16,6%), din impozitul pe salarii și venit (+10,4%), din venituri nefiscale (+14,0%) și din venituri din capital (+13,4%), notează Agerpres.

În schimb, încasările din impozite și taxe pe proprietate au scăzut cu 6,4% față de perioada similară din 2016, scăderea fiind determinată, în principal, de eliminarea de la 1 ianuarie 2017 a impozitului pe construcții speciale.

În ceea ce privește veniturile din TVA, acestea au înregistrat o scădere cu 1,7% față de primele opt luni ale anului 2016. De menționat că, în iulie, veniturile din TVA aveau o scădere cu 4,6% față de primele șapte luni ale anului trecut.

Bugetul după 7 luni: încasări în scădere din taxe pe proprietate, TVA și accize, cheltuieli de personal mai mari din cauza majorărilor salariale CITEȘTE ȘI Bugetul după 7 luni: încasări în scădere din taxe pe proprietate, TVA și accize, cheltuieli de personal mai mari din cauza majorărilor salariale

Și încasările din accize au fost cu 5,2% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, fiind influențate de reducerea nivelului acestora pentru unele produse energetice începând cu 1 ianuarie 2017. Cheltuielile de personal au urcat cu 21,4% față de perioada similară a anului trecut, fiind determinate de majorările salariale

viewscnt
Afla mai multe despre
executia
deficit