Firmele care vor fonduri europene pot testa de astăzi sistemul online de depunere a proiectelor

Firmele care vor fonduri europene pot testa de astăzi sistemul online de depunere a proiectelor
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 mar 2016

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat firmele și alte entități care solicită fonduri europene că pot testa, începând de astăzi și până pe 18 martie, sistemul online de depunere a proiectelor pentru exercițiul financiar 2014-2020. Invitația vine după ce premierul Dacian Cioloș a cerut recent urgentarea deschiderii acestei platforme online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația poate fi accesată prin intermediul link-ului https://2014.mysmis.ro și de pe website-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) - www.fonduri-ue.ro, secțiunea MySMIS 2014. În aceeași secțiune de pe site-ul MFE sunt publicate și documente-suport relevante pentru cei care vor sa testeze aplicația sau care vor depune ulterior cereri de finanțare -  manuale, tutoriale, întrebări frecvente.

Pentru accesul în aplicație este necesar un browser actualizat, iar pentru vizualizarea și semnarea electronică a documentelor .pdf trebuie să fie instalat utilitarul Adobe Reader versiunea minimă 11.0.14 sau Adobe Reader DC versiunea minimă 15 (2015).

Pentru testarea aplicației, orice persoană juridică poate fi înregistrată în sistem doar de către reprezentantul legal sau un împuternicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronică a documentelor. 

Fonduri nerambursabile de 125 mil. lei de la stat pentru IMM-uri, inclusiv pentru înființarea de firme la țară CITEȘTE ȘI Fonduri nerambursabile de 125 mil. lei de la stat pentru IMM-uri, inclusiv pentru înființarea de firme la țară

Elaborată de către Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), aplicația facilitează schimbul electronic de informații între beneficiari și autoritățile cu atribuții în gestionarea fondurilor europene structurale și de investiții, acoperind funcțional cerințele a șapte autorități de management ale programelor operaționale, din trei ministere, pe principiul simplificării și uniformizării cerințelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
minister
fonduri europene
aplicatie