Fiscul atrage persoane fizice și juridice spre SPV

Fiscul atrage persoane fizice și juridice spre SPV
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 23 aug 2018

Numărul persoanelor fizice și juridice înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV) s-a apropiat de 650.000 în urma campaniei Ministerului Finanțelor de a promova depunerea online, prin SPV, a Declarației Unice. Finanțele au încercat să aducă în SPV în jur de 1 milion de români, cam toți cei care aveau obligația de a depune Declarația Unică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit informațiilor Profit.ro, în prezent în SPV sunt înregistrate 345.600 de persoane fizice și 293.500 de firme. Comparativ cu începutul lunii mai, numărul persoanelor fizice a crescut cu aproximativ 250.000, iar cel al firmelor a urcat cu aproximativ 10.000.

Serviciul pentru firme a fost lansat la mijlocul anului trecut și a avut un succes rapid comparativ cu cel pentru persoane fizice, operațional de mai mulți ani.

Firmele care cumpără case de marcat le pot înregistra la ANAF și prin SPV CITEȘTE ȘI Firmele care cumpără case de marcat le pot înregistra la ANAF și prin SPV

Ministerul Finanțelor a anunțat, la finele lunii mai, că a transmis contribuabililor persoane fizice, prin poștă, o scrisoare personalizată, care conține informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet.

Scopul acestei campanii a fost ca un număr cât mai mare de persoane să depună Declarația Unică prin SPV.

Până la termenul limită de 31 iulie, extins cu două săptămâni față de cel inițial, aproximativ 734.000 de persoane au depus Declarația Unică, din care online peste 256.000, au anunțat autoritățile.

Dacă anul acesta Declarația Unică a putut fi depusă și direct la ANAF sau prin Poștă, începând cu anul 2019 depunerea online a declarației unice va fi obligatorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
spv
anaf
declaratia unica
firme
persoane fizice