Fiscul plătește peste 1 milion de euro pentru a avea grijă de bunurile confiscate în urma unor condamnări penale

Fiscul plătește peste 1 milion de euro pentru a avea grijă de bunurile confiscate în urma unor condamnări penale
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 7 aug 2017

În timp ce recuperarea prejudiciilor în dosarele de executare silită în urma sentințelor penale merge destul de greoi, inclusiv din cauza personalului insuficient, Fiscul este nevoit să aloce sume mari de bani pentru paza, depozitarea sau conservarea bunurilor confiscate sau sechestrate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru acest an, ANAF estimează la 4,66 milioane de lei valoarea serviciilor pe care le va achiziționa în acest scop.

"Este imperios necesară asigurarea resurselor materiale în vederea acoperirii cheltuielilor necesare serviciilor de evaluare a bunurilor mobile și imobile, expertizare tehnică, conservare, pază, cheltuieli generate de ridicarea și depozitarea bunurilor, publicitate, etc Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale, din cadrul ANAF, a estimat valoarea totală a serviciilor care urmează să fie achiziționate de pe piață la suma de 4,66 milioane lei pentru anul 2016", relevă un document al Ministerului Finanțelor.

În prezent, la nivelul serviciilor executări silite cazuri speciale din București și din teritoriu, există bunuri sechestrate/confiscate care nu au fost încă evaluate.

Costul colectării la Fisc a crescut după ce s-a îmbunătățit doi ani consecutiv. ANAF a strâns cam aceiași bani, dar a avut cheltuieli mai mari CITEȘTE ȘI Costul colectării la Fisc a crescut după ce s-a îmbunătățit doi ani consecutiv. ANAF a strâns cam aceiași bani, dar a avut cheltuieli mai mari

Rezultate mai slabe la Cazuri Speciale

Direcția Executări Silite Cazuri Speciale a Fiscului, care încearcă să recupereze banii statului în dosare complexe în care persoane publice și oameni de afaceri sunt condamnați pentru diferite fraude, a avut rezultate foarte slabe în primul trimestru al acestui an, după ce anul trecut recuperase o parte din bani în dosare precum ICA (Dan Voiculescu) și RAFO.

Astfel, inspectorii Fiscului au adus, în primele trei luni, conform ultimelor date disponibile și obținute de Profit.ro, 13,85 milioane de lei, în condițiile în care pe întregul an trecut recuperaseră 151,4 milioane lei.

De altfel, arieratele totale rămase de recuperat administrate de ANAF se situau la finele anului trecut la 22,1 miliarde de lei, maximul ultimilor cinci ani, în timp încasările din activitatea de executare silită au scăzut față de anul 2015 și, cu excepția anului 2014, au fost cele mai mici din intervalul 2012-2016, potrivit datelor ANAF.

La fel ca în anii trecuți, somația a rămas cel mai bun instrument al Fiscului, urmată de executarea conturilor și veniturilor de la terți.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
executare silita
cazuri speciale