Florin Jianu, CNIPMMR: Aproape 2 milioane de angajați din privat au salariul mai mic, de la începutul anului. E haos

Florin Jianu, CNIPMMR: Aproape 2 milioane de angajați din privat au salariul mai mic, de la începutul anului. E haos
scris 6 feb 2018

Aproape 2 milioane de angajați din mediul privat au salariul mai mic, de la începutul anului, în urma schimbărilor vizând trecerea contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat, a declarat marți Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

”Dacă e să tragem o concluzie, e un haos generalizat. Mediul public nu știe exact cum stau cu salariile, o să vedeți iarăși hotărâri de Guvern, ordonanțe de urgență, mediul privat nu știe cum se aplică în acest moment. Dacă e să ne uităm scriptic, în acest moment, aproape 2 milioane de angajați din mediul privat salariul mai mic, fără să luăm în calcul faptul că întreprinzătorii găsesc alte formule de premiere a salariaților”, a spus președintele CNIPMMR, Florin Jianu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit News.ro.

Consiliul va prezenta date exacte în câteva săptămâni după ce va realiza un studiu pe marginea acestui subiect.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Lista neregulilor pentru care firmele nu vor mai fi amendate imediat de inspectori a fost semnificativ redusă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Lista neregulilor pentru care firmele nu vor mai fi amendate imediat de inspectori a fost semnificativ redusă

Salariile au scăzut în special în domeniul IT, care reprezintă 6% din PIB, spune Jianu.

Mai mult, criza de pe piața forței de muncă nu impunea o astfel de măsură, subliniază oficialul CNIPMMR.

”Ne dorim ce e mai bun pentru angajații noștri. Sunt domenii, de exemplu în construcții, care nu găsesc angajați. Și nu aveau nevoie în niciun fel de aceste schimbări”, a adăugat Jianu, care se întreabă cui anume au făcut bine aceste schimbări.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
florin jianu