FMI a înrăutățit estimările de creștere a economiei mondiale

FMI a înrăutățit estimările de creștere a economiei mondiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2019

Fondul Monetar Internațional a revizuit în scădere prognoza privind evoluția economiei mondiale în acest an și anul viitor, avertizând că escaladarea tensiunilor comerciale între SUA și China, noi tarife vamale în sectorul auto și un Brexit dezordonat ar putea reduce și mai mult expansiunea, investițiile și ar putea întrerupe lanțurile de furnizare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Riscurile negative s-au intensificat, a apreciat marți Fondul Monetar Internațional (FMI), care se așteaptă acum la o creștere a economiei globale de 3,2% în 2019 și de 3,5% în 2020, un declin de 0,1 puncte procentuale pentru cei doi ani față de previziunile din aprilie, arată Agerpres.

Este a patra înrăutățire a prognozei FMI din octombrie 2018 și până în prezent.

Deficitul bugetar pentru primele 5 luni este aproape dublu față de anul trecut. Guvernul a cheltuit cu peste 10% mai mulți bani decât a strâns din taxe și impozite CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar pentru primele 5 luni este aproape dublu față de anul trecut. Guvernul a cheltuit cu peste 10% mai mulți bani decât a strâns din taxe și impozite

Datele economice de până acum și atenuarea inflației indică o activitate economică globală mai slabă decât se estima, iar sporirea presiunilor dezinflaționiste și tensiunile comerciale și tehnologice reprezintă viitoare riscuri, se arată în raport.

De asemenea, Fondul Monetar Internațional a revizuit în scădere estimarea privind creșterea comerțului global cu 0,9 puncte procentuale, la 2,5% în 2019. Comerțul ar urma să se redreseze și să crească cu 3,7% în 2020, cu aproximativ 0,2 puncte procentuale mai puțin decât în precedenta prognoză.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
crestere economica