Formularul ANAF de înregistrare fiscală sau radiere pentru persoanele fizice va putea fi depus și online

Formularul ANAF de înregistrare fiscală sau radiere pentru persoanele fizice va putea fi depus și online
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Formularul 070 “Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere” va putea fi depus și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, se arată într-un proiect al ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, declarația de înregistrare fiscală va putea fi depusă atât prin intermediul serviciului “Spațiul privat virtual”(SPV), dacă persoana fizică care solicită înregistrarea fiscală este utilizator al acestui serviciu, identificată prin NPOTP (nume, parolă și cod de autentificare de unică folosință), cât și cu semnătură electronică calificată, utilizând site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, arată Hotnews.ro.

Veniturile colectate de la marile companii au crescut cu peste 9% în primele zece luni, fără impactul taxelor excepționale, cum sunt cele din energie. Un impact negativ are și corecția de peste 2 miliarde de lei făcută de BNR CITEȘTE ȘI Veniturile colectate de la marile companii au crescut cu peste 9% în primele zece luni, fără impactul taxelor excepționale, cum sunt cele din energie. Un impact negativ are și corecția de peste 2 miliarde de lei făcută de BNR

ANAF menționează că ulterior înregistrării fiscale, persoana fizică care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, se va identifica în relația cu organul fiscal, pentru a depune cereri, înscrisuri sau documente la organul fiscal, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, numai cu certificate calificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
formularul 070
anaf