Fost șef al Serviciului Fiscal Oravița trimis în judecată după ce a fost prins primind bani pentru a favoriza o firmă

Fost șef al Serviciului Fiscal Oravița trimis în judecată după ce a fost prins primind bani pentru a favoriza o firmă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2016

Fostul șef al Serviciului Fiscal Oravița Costa Goian a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, fiind acuzat că a pretins 7.000 de euro de la o persoană ce reprezenta interesele unui om de afaceri pentru a favoriza firma acestuia suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro. Goian a fost prins în flagrant când primea 24.000 de lei din suma cerută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara i-au trimis în judecată pe Costa Goian, la data faptei șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița aflat în arest la domiciliu, și pe Aurelian Păsule, avocat la Baroul Caraș-Severin, în stare de libertate. Ei sunt acuzați de trafic de influență, scrie News.ro.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în cursul lunii aprilie, Costa Goian a pretins 7.000 de euro, prin intermediul avocatului Aurelian Păsule, de la o persoană (denunțător în cauză) ce reprezenta interesele unui om de afaceri, promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF, astfel încât ”să nu se dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate în urma unui control făcut la firma omului de afaceri, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existența infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro”.

ANAF: O multinațională din farma a prejudiciat bugetul cu 10 mil euro. A fost sesizat parchetul CITEȘTE ȘI ANAF: O multinațională din farma a prejudiciat bugetul cu 10 mil euro. A fost sesizat parchetul

În acest context, în 27 iulie, Costa Goian a fost prins în flagrant când primea, tot prin intermediul lui Aurelian Păsule, suma de 24.000 de lei din totalul de 30.000 lei pretinși initial.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciu fiscal
dna