Turismul mondial rezistă în acest an, probleme au Franța și Turcia

Turismul mondial rezistă în acest an, probleme au Franța și Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2016

Călătoriile și turismul vor avea o contribuție sub așteptările inițiale la economiile Franței, Turciei și Braziliei, din cauza atacurilor teroriste și a turbulențelor politice și economice, dar la nivel global sectorul rezistă, potrivit Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism (WTTC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brazilia a găzduit în acest an Jocurile Olimpice, dar turismul a fost afectat de criza politică, cea mai gravă recesiune de după anii 1930 și virusul Zika, scrie News.ro.

Contribuția turismului la PIB-ul Braziliei este așteptată să scadă cu 1,6% în 2016, peste declinul anticipat anterior, de 0,9%, potrivit Consiliului.

Atacurile islamiste de la Paris, Bruxelles și Nisa au avut ca rezultat scăderea cererii pentru călătorii în Europta.

În Franța, contribuția turismului și călătoriilor la PIB va crește cu 1,1% în acest an, sub estimarea anterioară, de 2,9%.

”Incidentul de la Paris a avut un impact pentru că este primul punct de intrare în Europa pentru mulți călători asiatici și nord-americani”, a spus David Scowsill, președintele WTTC.

Numărul de turiști străini a scăzut puternic în Franța, în trimestrul al doilea, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Confesiunea unei menajere de lux CITEȘTE ȘI Confesiunea unei menajere de lux

În Franța, sectorul a contribuit în 2015 cu 80,4 miliarde de euro, reprezentând 3,7 la PIB.

O serie de atacuri ale militanților din Turcia și tentativa de lovitură de stat au descurajat turiștii, iar contribuția turismului la PIB va scădea în acest an cu 3,2%, cu mult peste estimarea anterioară, a unui declin de 0,2%.

Pe ansamblu, sectorul călătoriilor și turismului va crește cu 3,1% în 2016, peste ritmul de 2,3% anticipat pentru economia globală, susținut de creșterea numărului de călători din țările asiatice, în special din China și India.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
turcia
franta