ICCJ a decis excluderea mai multor probe din dosarul în care Elena Udrea și Dan Andronic au fost deferiți justiției de DNA. Procurorii anticorupție trebuie să precizeze dacă mențin trimiterea în judecată

ICCJ a decis excluderea mai multor probe din dosarul în care Elena Udrea și Dan Andronic au fost deferiți justiției de DNA. Procurorii anticorupție trebuie să precizeze dacă mențin trimiterea în judecată
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, să excludă mai multe probe din dosarul în care Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă. Decizia ICCJ este definitivă, instanța solicitând DNA să precizeze dacă menține trimiterea în judecată a celor doi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICCJ a admis contestațiile formulate de Dan Andronic și Elena Udrea împotriva unei încheieri a Curții de Apel București și a exclus astfel, din materialul probator, e-mailurile primite/trimise de Dan Andronic și documentele stocate pe hard disk-uri privind achiziționarea și admnistrarea SC Editura Evenimentul și Capital SRL, scrie News.ro.

IT-iștii domină Topul salariilor. Cine sunt cel mai bine, dar și cel mai prost plătiți angajați din România CITEȘTE ȘI IT-iștii domină Topul salariilor. Cine sunt cel mai bine, dar și cel mai prost plătiți angajați din România

"Admite contestațiile formulate de inculpații Andronic Dan Cătălin și Udrea Elena Gabriela împotriva Încheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronunțată de Curtea de Apel București - Secția a II-a penală în dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desființează, în parte, încheierea contestată și rejudecând: Admite excepția invocată de inculpații Andronic Dan Cătălin și Udrea Elena Gabriela și, în temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc. pen., exclude din materialul probator corespondența electronică tip email primită/transmisă de către Andronic Dan Cătălin și documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu activitățile desfășurate în vederea achiziționării și administrării S.C. Editura Evenimentul și Capital S.R.L. în perioada 23.04.2011- 08.12.2014, atașate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015", se arată în decizia de luni a ICCJ, publicată pe portalul instanței.

Totodată, ICCJ cere DNA să precizeze, în termen de cinci zile, dacă menține trimiterea în judecată a celor doi.

"În baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție pentru a preciza, în termen de 5 zile, dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților Andronic Dan Cătălin și Udrea Elena Gabriela sau solicită restituirea cauzei. În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curții Constituționale, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă (vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017) precum și, în ipoteza menținerii soluției de trimitere în judecată, eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă și eliminarea redării conținutului acestor mijloace de probă din Rechizitoriul nr. 604/P/2017 din data de 18.12. 2017", mai scrie în decizia ICCJ.

Instanța a menținut însă celelalte dispoziții ale încheierii contestate, referitoare la instituirea sechestrului asigurător.

Decizia de luni este definitivă.

Un nou termen a fost stabilit pentru 4 martie.

Magistrații Curții de Apel București au decis, la începutul lunii octombrie, instituirea sechestrului pe toate bunurile deținute de Elena Udrea, până la concurența sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica, în care fostul ministru, care se află în Costa Rica, este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, alături de Dan Andronic. În acest dosar, Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influență și spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă, Elena Udrea fiind acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menținerea contractului între Hidrolectrica și firma acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena udrea
probe dosar
dan andronic