Inspectorii antifraudă au verificat utilizarea caselor de marcat la peste 1.700 de firme

Inspectorii antifraudă au verificat utilizarea caselor de marcat la peste 1.700 de firme
scris 1 nov 2018

Direcția generala antifraudă fiscală din cadrul ANAF a anunțat joi că a verificat utilizarea caselor de marcat la 1.706 de firme, iar inspectorii au aplicat 207 de avertismente și sancțiuni de 6,41 milioane de lei.

În săptămâna 15–21 octombrie, inspectorii antifraudă au verificat la nivel național modul în care 1.706 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea și utilizarea caselor de marcat, scrie News.ro.

”Au fost identificate abateri și aplicate 207 de avertismente. De asemenea au fost dispuse și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6,41 milioane de lei (amenzi și confiscări). Valoarea totală a celor 1.133 amenzi dispuse este de 6,02 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite și bunuri au totalizat 390.924 lei”, se arată în comunicat.

Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism CITEȘTE ȘI Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității comerciale în 22 de locații, astfel: 12 pentru refuzul emiterii bonului fiscal, 10 pentru lipsa casei de marcat și 5 pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

Direcția generala antifraudă a anunțat că acționează pentru destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
case de marcat
anaf
antifrauda